Decât cartea, mai bine a citit… cardul


În data de 26 octombrie, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au întocmit referatul de terminare a urmăririi penale în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale pe numele unui tânăr în vârstă de 20 ani, cercetat pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La sfârşitul lunii iulie 2011, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat în vârstă de 61 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au folosit cardul de debit, de pe care i-au sustras suma de 3.867 de lei. Pentru identificarea suspectului, poliţiştii au colaborat cu Biroul pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu Oficiile de Recuperare a Creanţelor din Statele Membre UE şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din Insula Bărbatului.

Investigaţiile efectuate i-au condus pe oamenii legii la Claudiu P., în vârstă de 20 de ani, principalul suspect în acest caz. În vederea săvârşirii infracţiunii, tânărul s-a aşezat în spatele părţii vătămate, care avea cardul în mână, i-a memorat datele inscripţionate pe acesta şi, cu ajutorul computerului personal, şi-a transferat banii în contul său. Imediat după comiterea infracţiunii, tânărul a părăsit ţara plecând în Spania, revenind în România în cursul lunii august a acestui an. Percheziţia informatică efectuată asupra computerului tânărului a stabilit modalitatea prin care s-a comis fapta. În cauză s-a reuşit recuperarea în întregime a prejudiciului. (C. Senco)