Cinci proiecte derulate prin PNDL, la BăuţarCa urmare a implementării Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în perioada 2017-2020, pe teritoriul comunei Băuțar se derulează mai multe proiecte de utilitate publică. Astfel, prin PNDL 1, proiectul „Alimentare cu apă potabilă în satele Băuțar și Bucova”, cu o valoare alocată din bugetul de stat de 10.450.488 de lei, este realizat în proporție de 35%.
Prin PNDL 2, se află în stadiul de achiziție proiectare și execuție la pachet proiectul „Canalizare și stație de epurare în satele Bucova, Băuțar și Cornișoru”, cu valoare alocată din bugetul de stat de 25.660.469 de lei, iar „Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII, localitatea Băuțar”, cu valoare alocată din bugetul de stat de 1.524.281 de lei, este realizată în proporție de 40%.
„Un alt proiect, realizat de această dată în proporţie de 60%, este «Modernizarea drumului comunal și a unei străzi în comuna Băuțar», cu valoare alocată din bugetul de stat de 605.606 lei, iar la proiectul «Modernizare străzi în comuna Băuțar», cu valoare alocată de la bugetul de stat de 25.187.864 de lei, lucrările de execuție au început în luna aprilie a acestui an. Aş vrea să mai precizez că, pentru aceste obiective, Primăria comunei asigură o cofinanțare din bugetul propriu de 20% raportat la aceste valori”, ne-a spus primarul Romulus Barbescu.
Bianca METEŞ