CS Scorilo-Autocatania II – AS Berzasca 2-1 (1-1)


Uffffff!

CS Scorilo-Autocatania II – AS Berzasca 2-1 (1-1)

Aflată, indiscutabil, pe o pantă ascendentă – a terminat fără înfrângere şapte din ultimele opt meciuri –, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania II a întâlnit sâmbătă, 14 mai, în cadrul etapei cu numărul 29, pe teren propriu, pe AS Berzasca. Cu un lot mult întinerit, ceea ce înseamnă, automat, juniori dornici de afirmare, gazdele au început meciul sus, încercând să controleze mijlocul terenului, lucru ce, parţial, le-a reuşit, asta şi datorită obişnuitului joc de tatonare din debutul fiecărei partide. Odată cu scurgerea timpului, însă, mai marea maturitate a oaspeţilor şi-a spus cuvântul, acţiunile lor fiind mai periculoase şi mai limpezi decât ale caransebeşenilor. Prima fază cu adevărat notabilă s-a petrecut în minutul 23, când, după un corner de pe dreapta, bătut la colţul scurt, Nicola a reluat cu capul, goal-keeper-ul gazdelor, Socaci, a respins cu dificultate, mingea a ajuns la Marcovici, care, de la 6 metri, a tras, Socaci salvându-şi, cu un reflex de zile mari, pentru a doua oară, echipa de la primirea unui gol. Din păcate pentru formaţia sa, tânărul portar nu a mai putut să repete isprava un minut mai târziu, când Iovanovici l-a deschis, pe stânga, pe Ţăranu, acesta a intrat în careu şi, de la 14 metri, a şutat puternic sub bară, deschizând scorul.

Din acel moment, oaspeţii s-au retras în jumătatea proprie, încercând să apere, mult prea devreme, fragilul avantaj obţinut. În plus, dominarea caransebeşeană care a urmat s-a datorat şi numeroaselor mingi recuperate la centrul terenului de Ivanici, Lepa şi Vireag. În minutul 28, Dovlete a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, de la 20 de metri, reluarea cu capul, a lui David, fiind respinsă de fundaşii adverşi. După doar două minute, acelaşi Dovlete a avut o incursiune frumoasă pe dreapta şi, deşi talonat de Marcovici, a reuşit să şuteze din careu, la colţul lung, mingea trecând la câţiva centimetri de bara porţii apărate de Gavriloi. Şi tot Dovlete a stat la baza golului caransebeşenilor, din minutul 33, când l-a angajat bine în adâncime pe David, acesta a prelungit în careu până la Belcotă, care l-a învins pe portarul Gavriloi cu un şut de la 12 metri. Până la pauză ar mai fi de notat şutul din lovitură liberă, de la 35 de metri, al lui Ivanici, în minutul 40, mingea trecând puţin pe lângă poartă, şi faza frumoasă din minutul 41, când mingea a circulat pe traseul Ştefănuţ-David-Belcotă, acesta din urmă încercând o deviere de efect în careu, însă mingea a trecut la o palmă de bară.

Partea a doua a început în aceeaşi notă de dominare a gazdelor, concretizată în minutul 57 cu o pătrundere în forţă a lui Belcotă, care a fost faultat la 16 metri, fază la care ,,centralul” Adrian Baghiu nu a avut nicio reacţie. Caransebeşenii au mai beneficiat de două lovituri libere, în minutele 63 şi 66, însă ,,trasoarele” lui Ştefănuţ şi Dovlete au trecut pe lângă ţintă. În minutul 67, Belcotă a deviat cu capul, de la 8 metri, o centrare venită de pe stânga, însă Gavriloi s-a întins şi a reuşit să respingă balonul bine plasat de caransebeşean.

În căutarea golului care să le aducă 3 puncte, gazdele au atacat dezlănţuit, având ocazie după ocazie. În minutul 69, în urma executării unui corner de pe partea dreaptă, Ivanici a trimis cu capul de la 12 metri, Gavriloi era bătut, însă Gheorghiu a respins cu capul de pe linia porţii. La faza imediat următoare, oaspeţii au avut un contraatac tăios, Popescu scăpând pe stânga şi şutând din careu, însă Socaci a respins cu piciorul. După doar trei minute, goal-keeper-ul caransebeşean s-a accidentat, necesitând îngrijiri medicale, după ce a respins şutul de la 18 metri al lui Hamătă.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 77, când Dovlete a fost împins în careul oaspeţilor de către Marcovici, gazdele au cerut penalty, dar ,,centralul” Baghiu i-a arătat caransebeşeanului cartonaşul galben, pentru simulare. Cu cinci minute înainte de final, Ivanici l-a angajat în adâncime pe Flori, acesta a pătruns în careu, iar Gavriloi, ieşit în întâmpinare, l-a agăţat în suprafaţa de pedeapsă, Adrian Baghiu nemaiavând încotro şi arătând punctul cu var. A executat Ivanici, care l-a fentat pe Gravriloi, însă mingea a trecut peste transversală.

Şi, deşi mai rămăseseră doar câteva minute din joc, gazdele n-au acuzat şocul şi au atacat cu aceeaşi tenacitate. În minutul 86, Dovlete a executat la colţul scurt o lovitură liberă de la 18 metri, lateral-dreapta, mingea fiind respinsă de Gavriloi, pentru ca după numai două minute Ştefănuţ să trimită puţin pe lângă poartă, de la 25 de metri. Golul izbăvitor a venit în minutul 89, când Dovlete a trimis o diagonală de pe dreapta, mingea a traversat careul, ajungând la Vulpeş, care, nemarcat, a tras năpraznic de la 12 metri, făcând inutilă orice intervenţie a lui Gavriloi. După care nu s-a mai întâmplat nimic…

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Urs, Flori, Dovlete, Ivanici, Vireag, Lepa, David (P. Isac), Vulpeş, Belcotă (Z. Isac). Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

AS Berzasca: Gavriloi, David, Gheorghiu, Hamătă, Marcovici, Ţundrea, Bâşa, Nicola, Ţăranu (Armanca), Popescu, Iovanovici; rezerve: Jebelean, Cioric. Antrenor, Ion Armanca.

A arbitrat la centru Adrian Baghiu, asistat la cele două linii de Dorin Şelep şi Cristian Voina.

Observatori: Nicodim Macarie, Milică Păunescu.

Echipa caransebeşeană ocupă în acest moment poziţia a şaptea a clasamentului, cu 41 de puncte. În etapa cu numărul XXX, Scorilo-Autocatania II a jucat miercuri, 18 mai, pe teren propriu, cu Voinţa Lupac, iar în etapa viitoare, programată sâmbătă, 21 mai, se va deplasa la Reşiţa, unde va susţine un meci în compania echipei locale Gloria.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ