Şase traficanţi de droguri din Caransebeş, „săltaţi” de procurorii DIICOT


La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au prins în flagrant un bărbat din Obreja, care avea asupra sa peste 1 kilogram de cannabis. Acesta se afla demult în vizorul oamenilor legii, fiind bănuit că ar fi liderul unei grupări infracţionale specializate în traficul internaţional, distribuire şi consum de droguri de risc. Din cercetări, a reieşit că drogurile erau procurate din Spania.

În aceeaşi zi, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare în municipiul Caransebeş, la locuinţele a şase membri ai grupării, în urma cărora au fost ridicate ustensile folosite la porţionarea drogurilor şi pregătirea lor pentru comercializare, se arată într-un comunicat semnat de cms.-şef Dan Dumitru Bortiş, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În baza mandatelor de aducere, cei şase au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, faţă de ei efectuându-se cercetări sub aspectul infracţiunilor de introducere în ţară, distribuire şi consum de droguri de risc, precum şi distribuire de substanţe cu efect psihoactiv. Totodată, au fost identificaţi şi audiaţi opt consumatori de droguri care se aprovizionau de la membrii grupului.

La aceste acţiuni au participat şi poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, operaţiunea beneficiind de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul M.A.I.

Bogdan NAUM