Ioan Muntean, omagiat la Glimboca şi Oţelu Roşu


În organizarea Consiliului Județean Caraș-Severin, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăriei, Consiliului Local şi Casei de Cultură Oțelu Roșu, a Primăriei și Consiliului Local Glimboca, joi, 25 octombrie, va avea loc Festivalul Folcloric Omagial „Ioan Muntean“.

Manifestarea va debuta la Glimboca, locul în care s-a născut marele coregraf. Astfel, la ora 10.30, invitaţii vor fi primiţi la Primărie, după care, la ora 11, va avea loc Simpozionul „Evoluția jocului popular și coregrafi pe Valea Bistrei“. La ora 13, toţi participanţii se vor deplasa la cimitirul din comună, pentru a depune coroane la mormântul  coregrafului omagiat.

Festivalul propriu-zis va avea loc la ora 17, la Casa de Cultură din Oţelu Roşu, cu un spectacol susținut de  ansamblurile folclorice  „Datina“, al Sindicatului  Învățământului  Preuniversitar Caraș-Severin, „Iedera“, al instituţiei-gazdă, şi „Semenicul“, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Reșița. (G. Luca)