„Buturuga”… muncitoare a răsturnat carul mare


Muncitorul Reşiţa – Minerul Motru 1-0 (1-0)

Confruntarea dintre Muncitorul Reşiţa şi Minerul Motru, liderul clasamentului, contând pentru runda a XVII-a a Ligii a III-a, disputată vineri, 29 martie, la Lupac, acolo unde echipa „gospodarilor” joacă meciurile de pe teren propriu, a fost aşteptată cu mare interes de iubitorii fotbalului. Aceasta şi pentru că oaspeţii reşiţenilor au ca obiectiv declarat promovarea în eşalonulsecund, lucru pe care au şi demonstrat că-l merită, prin aşezarea în teren şi modul de abordare a jocului. Replica gazdelor, o grupare fără asemenea pretenţii, dar care munceşte mult, şi care, în plus, vineri s-a mobilizat exemplar şi a arătat o dorinţă extraordinară de victorie, i-a luat prin surprindere pe „mineri”. Să mai spunem că vântul, care a bătut puternic pe toată durata partied, a creat dificultăţi ambelor combatante.

Prima repriză a fost controlată de băieţii antrenaţi deViorel Lolea, dominarea fiind materializată prin golul înscris de Cârmaci, în minutul 20, la capătul unei acţiuni rapide de atac, purtată pe flancul drept. După primirea golului, oaspeţii au revenit în ofensivă, trecându-şi în cont doar o bară, până la pauză.

La reluare, „minerii” au continuat să alerge după egalare, dorindu-şi chiar victoria, pentru a-şi consolida poziţia din clasament. Gazdele s-au apărat însă foarte bine, iar când au fost depăşite, şi datorită vântului, portarul Giurcanu a intervenit cu siguranţă. Reşiţenii au mizat pe cartea contraatacului, fiind foarte aproape, în câteva rânduri, de a-şi mări avantajul pe tabela de marcaj. Cu alte cuvinte, Minerul Motru a suferit, în faţa echipei Muncitorul Reşiţa, prima înfrângere în acest campionat, victoria gazdelor având o conotaţie aparte, pentru că le va da şi mai multă încredere în perspectiva următoarelor confruntări.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Rarinca, Dobre, Beică, Firiţeanu, Vasiliu, Boltaşu, Doană, Cârmaci, Fara, Ţimbota, B. Lolea, Sturzu, Popescu, Bobină, Avramovici, Cărăgin, Loba. Antrenor, Viorel Lolea.