Spitalul din Caransebeş are mare nevoie de plasmă! 1Sub genericul „SALVEAZĂ VIEŢI! DONEAZĂ SÂNGE!”, conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş lansează un apel umanitar, ca urmare a faptului că, având în vedere numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-Cov 2, unitatea medicală are mare nevoie de plasmă recoltată de la donatorii de sânge care s-au vindecat de această boală.
„Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-Cov 2, s-au vindecat şi nu suferă de alte boli cronice, sunt rugate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa pentru a dona sânge, din care se va recolta plasma necesară pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-Cov 2, aflaţi în stare gravă.
Cea mai potrivită perioadă pentru donarea de sânge din care se va recolta plasma este la 28 de zile după ce persoana a fost depistată cu infecţia SARS-Cov 2, perioadă în care specialiştii precizează că în sânge se găseşte cel mai mare număr de anticorpi care pot anihila virusul chinezesc.
Precizăm că în acestă perioadă Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa nu are voie să facă colecta mobilă, motiv pentru care persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să se prezinte la sediul Centrului din Reşiţa, situat pe Str. I.L. Caragiale, 1-2, deschis între orele 8-17, telefon: 0355/429591.
Nevoia de sânge este la fel de mare şi pentru salvarea altor pacienţi decât cei infectaţi cu virusul SARS-Cov 2”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al spitalului caransebeşean, Alin Simeria.
Valentina David, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, împreună cu primarul municipiului, Felix Borcean, şi viceprimarul Felician Pasare roagă toţi cetăţenii care pot să doneze sânge să se prezinte la Centrul de Transfuzii Reşiţa, pentru că în acest fel se pot salva numeroase vieţi ale celor care depind de acest ajutor umanitar.
Bianca METEŞ


Un gând despre “Spitalul din Caransebeş are mare nevoie de plasmă!

Comentariile sunt închise.