„Mica Veneţie” din Centrul civic


Odată cu sosirea verii, şi Centrul civic al municipiului Caransebeş a căpătat o nouă înfăţişare, prin grija administraţiei locale aici fiind amplasate 18 bănci şi 59 de stâlpi de iluminat, întreaga investiţie ridicându-se la peste 200.000 de lei.

„Am achiziţionat 14 divane şi patru rotonde, ce se potrivesc perfect în Centrul civic, mai ales în perioadele când terasele nu funcţionează. Ele sunt rezistente, fiind realizate pe o structură metalică învelită în lemn şi sunt decorate ca element floral cu brăduţi. În ceea ce priveşte stâlpii de iluminat, 54 sunt de tip veneţian, mici, de trotuar, iar cinci sunt mari, doi dintre aceştia fiind amplasaţi chiar în faţa Primăriei”, ne-a spus Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare.

Printre alte reparaţii efectuate în Centrul civic, se numără şi reabilitarea soclului statuii generalului Traian Doda, din scuarul de lângă Catedrala Episcopală, degradat de intemperii. El a fost placat cu andezit, o rocă dură şi rezistentă în timp. (B. Naum)