Credit de 23 de milioane de lei pentru apă


Forul deliberativ județean a aprobat, recent, inițierea procedurii de garantare a unei finanțări rambursabile în sumă de 23,3 milioane de lei, ce urmează a fi contractată de SC AQUACARAȘ SA, pentru asigurarea cofinanțării proprii la realizarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, proiect ce beneficiază de fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 393,34 milioane lei și constă în construirea și reabilitarea surselor de apă, conductelor de aducțiune, sistemelor de distribuție a apei potabile, stații de clorinare şi de pompare, rezervoare de apă, reabilitarea rețelei de canalizare și reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate pentru  toate cele opt aglomerări urbane din județul Caraș-Severin, respectiv, Reșița, Caransebeș, Bocșa, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Oravița, Anina și Băile Herculane, se arată într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, la rândul său, a avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, garantarea de către Judeţul Caraş-Severin a finanţării rambursabile, în valoare de 23,3 milioane lei. Acest lucru reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte procedura de contractare a creditului de către operatorul economic.

Întreaga documentaţie este în curs de finalizare şi se speră ca, în cel mai scurt timp, operatorul economic să poată accesa linia de finanţare prin care se va asigura contribuţia proprie la realizarea lucrărilor de investiţii, se mai arată în comunicat. (M. Doman)