Tabara de comunicare si creatie ,,Stefan Naciu”, la poalele Semenicului


Pentru a saptea oara, tineri elevi de gimnaziu, liceeni, studenti, sunt provocati sa petreaca 7 zile placute si utile, de vacanta, în Tabara de comunicare si creatie Stefan Naciu.
Locul acestei editii este Poiana Lupului, din comuna Garâna, la poalele Muntelui Semenic, în Banatul de Munte, un spatiu în care se desfasoara în fiecare an traditionale manifestari culturale si sportive de mare rezonanta si larga audienta – Festivalul international de jazz, Festivalul national de folk, Campionate de iarna si vara la orientare sportiva, întreceri de anvergura de mountain bike si altele.
Tabara se desfasoara în perioada 25-31 august. În fiecare an s-au aflat între participanti, alaturi de cei din Banat, tineri din diferite localitati din tara, din Craiova, Galati, Iasi, Sibiu, Cluj. Pentru înscrieri si conditii de participare, se poate apela telefonul nr. 0721/155155. Echipa de implementare a proiectului – jurnalisti profesionisti – îsi propune pentru saptamâna Taberei 2014 sa ofere participantilor informatii despre cum, cât si ce vorbim în public, despre cum scriem si cum împachetam o stire. Cei prezenti vor afla si cum se realizeaza o reclama pentru toate spatiile media.
Organizarea este asigurata de Asociatia Radio Semenic, având sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin si al Filialei Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România.
Stefan Naciu a fost un remarcabil jurnalist la Radio România, institutie pe care a slujit-o cu talent si devotiune, aproape 40 de ani. Dupa 1990, în prima parte s-a ocupat de întregirea unei retele de corespondenti judeteni, bine instruiti si pregatiti profesional, dupa care i s-a încredintat functia de redactor-sef la Redactia politica. În aceasta calitate a dovedit cu prisosinta stiinta echilibrului si echidistantei în modul de abordare a relatiilor cu cele peste 150 de partide politice ale României postdecembriste. A câstigat aprecierea combatantilor de partid, contribuind decisiv, alaturi de conducerea de atunci a Radiodifuziunii Române, la cresterea prestigiului si notorietatii postului public de radio, în perceptia publicului larg. Stefan Naciu a fost un adevarat pedagog pentru tinerii jurnalisti pe care i-a promovat si îndrumat pentru o cariera spectaculoasa în breasla. Pentru întreaga activitate, a fost apreciat de institutii internationale de profil, oferindu-i posibilitatea unei instruiri suplimentare în mai multe tari europene, precum si la Parlamentul de la Bruxelles.
Pentru toate acestea, care vor dainui peste ani, tabara din Banatul de Munte poarta generic numele lui Stefan Naciu.
În plina putere de munca si de creatie, o boala necrutatoare l-a rapus pe Stefan Naciu, care a parasit aceasta lume în anul 2005.
Madalina DOMAN