La Caransebeş s-a-ndoit Metalul!


Scorilo-Autocatania II – Metalul Bocşa 2-0 (1-0)

La doar două zile după ce au scos un egal la Moldova Nouă – scor 0-0 –, în etapa a XXII-a, disputată miercuri, 13 aprilie, caransebeşenii de la Scorilo-Autocatania II au întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, pe Metalul Bocşa. Şi, chiar dacă au avut nu mai puţin de opt juniori în formula de start, gazdele au făcut un meci foarte bun, împotriva unei echipe ai cărei jucători aveau, indiscutabil, mult mai multă experienţă. Probabil că pe acest lucru au şi mizat, deoarece primele minute au fost ale oaspeţilor, la fel şi prima ocazie, Tudor scăpând pe dreapta, însă şutul său din colţul careului s-a dus pe lângă poartă. În replică, Ivanici a prins şi el o torpilă de la 25 de metri, însă nu a nimerit ţinta.

Scorul a fost deschis în minutul 6, din penalty, acordat după un fault asupra lui David, în interiorul suprafeţei de pedeapsă. A executat scurt Ivanici, în stânga portarului care plecase deja în direcţia opusă. Caransebeşenii au rămas sus, peste doar două minute având ocazia să-şi majoreze avantajul, însă centrarea bună, de pe dreapta, a lui Puşchiţă, a fost reluată cu capul, în pământ, de la doar 6 metri, de David, mingea trecând apoi peste transversală. Oaspeţii au fost şi ei aproape de gol, în minutul 11, însă Tismănaru, aflat la 8 metri de poartă, l-a luat la ţintă pe goal-keeper-ul Flori. În minutul imediat următor, a fost rândul gazdelor să rateze o bună ocazie de a înscrie. După un fault asupra lui Lepa, aproape de linia careului, ,,centralul” Cătălin Novac a acordat lovitură liberă, Dovlete a centrat, iar David a trimis cu capul, din cădere, de la 5 metri la o palmă de bară. Caransebeşenii au mai trecut o dată pe lângă gol în minutul 23, când Dovlete a pătruns pe dreapta, a întors la Vulpeş, acesta a prelungit până la David, care a pus latul de la 8 metri, însă mingea a nimerit transversala.

Bocşenii nu au prea contat în atac, meritul fiind al liniei de mijloc caransebeşene, excelentă la recuperare. Doar Tudor, de două ori, a tras spre poartă din lovituri libere de la 30 de metri, în minutele 21 şi 27, însă mingea a trecut mult pe lângă ţintă. Abia spre sfârşitul primei reprize ei au mai ajuns în careul gazdelor, când Boltaşiu a încercat să lobeze o minge respinsă cu pumnii de Flori, balonul trecând peste transversală, şi în minutul 44, când Tudor a încercat să-l surprindă pe portarul caransebeşean cu un şut din lovitură liberă, din unghi, la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală.

Partea a doua nu a diferit prea mult de prima, jocul fiind, în cea mai mare parte, la discreţia caransebeşenilor. În minutul 50, în urma unui corner, David a reluat cu capul la câţiva centimetri de poartă, pentru ca, patru minute mai târziu, Dovlete, care a recuperat un balon în colţul careului, să încerce o execuţie rafinată, care viza vinclul, însă Dolamă a prins mingea. Gazdele au avut o posesie mult superioară partenerilor de întrecere, iar acest lucru le-a dat încredere, băieţii antrenaţi de Dan Doran şi Florin Bistrian încercând în permanenţă să tragă la poartă, din toate poziţiile, cele mai bune şuturi aparţinând lui Vireag, Frenţ şi Lepa.

În minutul 58, caransebeşenii se puteau din nou desprinde, însă nici Frenţ, nici Dovlete nu au ajuns la centrarea de pe stânga, a lui Puşchiţă. Odată cu trecerea timpului, bocşenii au început să se grăbească, însă iniţiativa le-a aparţinut tot gazdelor, care au înscris în minutul 90, după un fault asupra lui Lepa, la 25 de metri, Ivanici prinzând un şut de excepţie, aproape de vinclu, fără speranţe pentru Dolamă.

Scorilo-Autocatania II: Flori, Ştefănuţ, Urs, Puşchiţă, Dovlete, Ivanici, Vireag, Lepa, Vulpeş (Becheanu), Frenţ, David (Bordânc). Antrenori, Dan Doran şi Florin Bistrian.

Metalul Bocşa: Dolamă, Ploştinaru, Mustaţă, Ţifrea, Bocea, Boltaşiu, Benke, Urlică, Tismănaru, Tudor, Lingurar (Indrei); rezerve: Dudău, Moraru, Mitraşcă, Ţundrea. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.

A arbitrat la centru Cătălin Novac, asistat la cele două linii de Sebastian Oprişan şi Dorin Şelep.

Observatori: Ilie Călin, Iosif Kelemen.

Etapa cu numărul XXIV, a programat miercuri, 20 aprilie, derby-ul Caransebeşului, între Era Club CFR şi Scorilo-Autocatania II. Meciul s-a încheiat cu scorul de X-X, în favoarea……………

În etapa următoare, caransebeşenii (care ocupă locul 8 în clasament) vor sta, dar, în această pauză, va avea loc un amical între cele două echipe ale CS Scorilo-Autocatania, meciul urmând să se dispute vineri, 22 aprilie.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ