Foc de voie, în judeţ!


În doar câteva zile, săptămâna trecută, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost semnalate 36 de arderi necontrolate la vegetaţie uscată, ce s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 310 hectare. Urmare acestor focuri, au fost cuprinse de flăcări patru sălaşe şi mai multe clăi de fân. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Un foc la vegetaţie uscată aprins pe teritoriul localităţii Caraşova risca să se extindă în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia, Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a intervenit cu 11 pompieri. În aceeaşi perioadă, au mai avut loc incendii în zona Valea Popii din Brebu şi la ieşirea din această comună spre Caransebeş, la Km 8 dintre Bozovici şi Anina, la Borlovenii Vechi, Ciudanoviţa, Lupac, Oraviţa, Bocşa, Ciclova Montană, Cârnecea, Vărădia şi în zona Reşiţei, la Cuptoare şi spre Secu.

În intervalul amintit mai sus, pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş au intervenit pentru stingerea unor incendii izbucnite în satul Rusca, comuna Teregova, la Bolvaşniţa şi, de mai mlte ori, în municipiu şi în zonele învecinate. (T. Mesner)