Comisarul-şef Mihai Motăr, cel mai bun… tablagiu


Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, împreună cu Sindicatul Poliţiştilor din Banat, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Corpul Naţional al Poliţiştilor, dar şi I.P.A. Caraş-Severin au organizat competiţii sportive pentru poliţişti. Astfel, la sediul Inspectoratului s-au desfăşurat luni, 19 martie, concursurile de şah şi table pentru cadrele Inspectoratului. Concursul de şah s-a disputat între 6 participanţi, în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Nici anul acesta, comisarul de poliţie Mihai Bolintiş nu a mai concurat pentru marele premiu de la şah, ci a fost doar un simplu adversar la table. Locul I la şah a fost adjudecat de Cristian Brage, de la Poliţia Municipiului Reşiţa. La concursul de şah a participat şi un fost poliţist, actualmente pensionar, Ion Trotea, care a reuşit să se claseze pe locul II, urmat de Daniel Mălăescu, din cadrul Serviciului Financiar.

La concursul de table s-au înscris 16 poliţişti pasionaţi de acest joc, care au dorit să-şi testeze „forţele” în lupta cu ceilalţi colegi din cadrul altor Servicii sau Poliţii municipale şi orăşeneşti, iar locul I a fost câştigat de Mihai Moatăr, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, locul II a fost ocupat de Florin Zgriba, de la Poliţia Municipiului Reşiţa, iar locul III i-a revenit lui Ion-Efta Oberşterescu, de la Structura de Securitate.

Marţi, poliţiştii au participat la competiţiile de tir şi tenis de masă. La întrecerea de tenis au luat parte poliţişti din tot judeţul, care au jucat în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, concursul fiind câştigat şi anul acesta de către ag. pr. Cristian-Giani Sîrbu, din cadrul Serviciului Resurse Umane, urmat fiind de insp. Flavian Savescu, din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor. Locul trei a fost ocupat de ag.-şef Sorin Păuşan-Barna, din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, care şi-a păstrat locul obţinut şi anul trecut. Competiţia de tir a constat în executarea unei trageri cu pistolul „Carpaţi”, calibrul 7,65 mm, asupra unui ţinte situate la 15 metri distanţă de concurenţi. Fiecare dintre aceştia a avut la dispoziţie câte şase cartuşe pentru a nimeri ţinta şi a încercat să obţină scorul maxim, de 60 de puncte, dar, pentru a se „încălzi”, au primit iniţial trei cartuşe. Şi anul acesta, trei dintre participanţi au obţinut acelaşi număr de puncte, şi anume 58, fapt pentru care s-a organizat o a doua şedinţă de tragere, pentru a-i departaja. O adevărată lecţie de tragere le-a dat poliţiştilor agentul Ionuţ Imbrea, din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Bocşa, un tânăr care nu a mai participat la această competiţie, dar s-a clasat pe primul loc. L-a înălţime s-a situat şi agentul şef-adj. Adrian Cornea, de la Secţia 2 Poliţie Rurală Caransebeş, care a ocupat locul II, urmat de agentul Ovidiu Covaciu, din cadrul Serviciului Intervenţii Rapide. Pentru a sparge gheaţa şi a încuraja participarea poliţistelor la aceste competiţii, agentul Ancuţa Cărbunaru a participat la concursul de tir şi chiar i-a întrecut pe câţiva dintrre colegi, obţinând 54 de puncte, din 60 posibile.

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii constând în echipament sportiv.

Tiana MESNER