Felix Borcean s-a întâlnit, pe teren propriu, cu cetăţenii de la Polivalentă


În cadrul deplasărilor pe care le face în fiecare zi de vineri prin cartierele municipiului, primarul Felix Borcean s-a întâlnit cu cetățenii din Pipirig, din zona Sălii Polivalente „Victoria”, însuşi edilul locuind în acea zonă.

Cea mai importantă problemă sesizată de cetăţenii de aici a fost cea legată de canalizările înfundate și de subsolurile inundate. Ei au spus că, după ce au fost racordate casele, conducta fiind subdimensionată, ea nu mai face față, propunerea lor fiind aceea de a se încerca desfundarea pluvialului și a menajerului la un bloc, după care locatarii să repare instalațiile în aşa fel încât canalizarea şi scurgerea să funcționeze normal, după care la fiecare scară să se aducă balast pe care locatarii să-l folosească la umplerea gropilor.

O altă problemă ridicată de oameni a vizat calitatea apei potabile, care lasă foarte mult de dorit, reprezentantul societăţii Aquacaraş, prezent şi el la întâlnire, asigurându-i pe cetăţeni că se vor lua măsuri pentru rezolvarea acestui neajuns.

Locatarii din zonă s-au mai plâns de așa-zisele grădini pe care unii cetăţeni şi le-au făcut în fața blocurilor, deoarece unele sunt împrejmuite, închise cu lacăt, iar în interiorul lor se află accesul la reţeaua de canalizare. „Acestea vor dispărea. Nu vreau să stricăm grădinile fără să facem ceva în locul lor, astfel că, din primăvară, vom demara un program de amenajare a spațiilor verzi, dar nu cu parcări, fiindcă spațiul verde trebuie să rămână spațiu verde. Vom face aceste spații verzi, vom construi şi un foişor, dar vă rugăm să le și îngrijiți”, le-a spus edilul locatarilor.

Alte aspecte care-i nemulţumesc pe cetăţenii din zona Polivalentei au vizat dezinsecția care nu a avut niciun efect, gălăgia făcută de tineri la ore târzii, viteza cu care circulă anumiți șoferi pe aleile dintre blocuri sau lipsa locurilor de parcare.

Deoarece locuiesc şi eu tot acolo, cunosc aceste probleme ale oamenilor. Am discutat și despre stadionul din spatele sălii, care ar putea fi un magnet pentru copiii din zonă în cazul în care ar fi întreținut, în acest sens urmând să discutăm şi cu reprezentanţii proprietarului, firma Hidroconstrucția, ca să vedem ce se poate face. Parcările se pot rezolva rapid, le trasăm și le închiriem către locatari. Sunt însă și probleme ce se pot rezolva doar pe termen mediu și lung, cum ar fi introducerea noilor rețele de apă și canalizare, obiective ce vor putea fi realizate abia în anii următori, prin proiectul european”, a mai spus Felix Borcean.

Sonia BERGER