Felix Borcean: „La creditul pentru gaz nu vor mai fi probleme!”


După cum i-am informat pe cititorii noştri la momentul respectiv, în şedinţa din 29 iunie a Consiliului Local Caransebeş, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Felix Borcean, referitor la contractarea, de către municipalitate, a unui credit în sumă de 9,8 milioane de lei, de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru modernizarea străzilor din municipiu, a fost respins. În acea şedinţă, trei consilieri liberali nu au fost de acord cu acest proiect, astfel că el nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, social-democraţii fiind, oricum, împotrivă.

Într-o recentă conferinţă de presă, Felix Borcean a declarat că proiectul rămâne în stand-by, urmând ca el să aibă câteva discuţii la Bucureşti, pentru a vedea dacă poate obţine fonduri şi din alte surse, dacă nu, urmând să pună din nou în discuţie proiectul iniţial. „Oricum, eventuala începere a lucrărilor de asfaltare şi de modernizare a drumurilor nu ar fi debutat anul acesta, aşa că am un ecart de timp suficient pentru a-l diseca mai bine dacă, într-o formă sau alta, aceste lucrări ar putea începe în primăvară”, a spus Felix Borcean.

Având în vedere că pentru Caransebeş urmează un nou proiect important, acela privind introducerea reţelelor de gaz în câteva cartiere ale municipiului, şi în acest caz fiind nevoie de accesarea unui credit, edilul a fost categoric: „Vă spun atât: de data asta nu vor mai fi probleme!”.

Sonia BERGER