Escrocii, în vremea CoronavirusuluiBiroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Caraş-Severin a trimis pe adresa redacţiei un comunicat în care atenţionează cetăţenii că, în aceste momente tulburi, elemente criminale, care dau dovadă de o lipsă totală de umanitate, încearcă să profite de sentimentul de teamă, dar şi de naivitatea lor, pentru a săvârşi infracţiuni.
„Au fost semnalate cazuri în care delincvenţii s-au prezentat drept cadre medicale venite să facă recoltări de probe de sânge în vederea testării pentru COVD-19. De asemenea, alţi indivizi s-au deghizat în angajaţi ai firmelor de dezinfecţie şi deratizare, încercând ba să păcălească oamenii să plătească pentru o dezinfecţie fictivă, ba să intre în casele cetăţenilor pentru a-i jefui.
Anunţăm pe această cale că NU se fac teste pentru COVID-19 sau consultaţii la domiciliu, NU se fac operaţiuni de dezinfecţie (în afară de cazul în care Primăria de care aparţineţi organizează o astfel de operaţiune împreună cu DSP, operaţiune care este anunţată în prealabil).

Aceşti escroci vizează în principal persoane mai în vârstă sau care locuiesc singure, dar şi celelalte categorii de cetăţeni pot cădea victimă acestor indivizi. Avertizăm cetăţenii să fie vigilenţi, să nu deschidă uşa nici unei persoane necunoscute, indiferent de motivele invocate de acestea, şi să alerteze de urgenţă autorităţile pentru identificarea şi prinderea acestor indivizi fără scrupule”, se mai arată în comunicat.
Mădălina DOMAN