Nu ne mai trebuie vaccin antigripal?


În ultima perioadă, în Caraş-Severin s-a observat o scădere a numărului celor care solicită vaccinarea antigripală, în sensul că, dacă până în urmă cu câţiva ani dozele de vaccin nu erau suficiente, anul trecut acestea chiar au rămas pe stoc. Acest aspect – a spus Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului – poate fi remediat printr-o campanie de presă, prin care populaţiei să i se explice importanţa vaccinării antigripale.

„Este nevoie de o campanie de conştientizare, având în vedere că tot mai puţini sunt cei care apelează la vaccinul antigripal. Printre cei care apelează la acest vaccin se numără persoanele vârstnice, care sunt şi cele mai vulnerabile. În general, cei care îl ignoră sunt persoanele între 20 şi 40 de ani”, a spus Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în cadrul Comisiei de Dialog Social Caraş-Severin.

Liderul Filialei Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, a declarat că această campanie anti-vaccinare este dusă uneori chiar de oameni din domeniul Sănătăţii. „Câteodată, am senzaţia că aceste acţiuni sunt bine puse la punct, tocmai pentru a crea teamă în rândul oamenilor. Iar urmarea e refuzul acestora de a se mai vaccina, fie că este vorba de vaccinul antigripal, fie de cel împotriva cancerului de col uterin”, a spus sindicalistul.

În cadrul recentei şedinţe a Comisiei de Dialog Social Caraş-Severin s-a luat în discuţie şi posibilitatea ca printre disciplinele predate în şcoli să fie introdusă şi „Educaţia pentru Sănătate”, o disciplină importantă, care, în prezent, este doar opţională. Ion Moatăr, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a spus că, pentru a fi predată la toate clasele, trebuie efectuate o serie de cursuri de formare pentru dascăli, deoarece, în prezent, materia este predată doar de către dascăli autodidacţi.

Bianca METEŞ