Un hangar pentru un Master Plan


Recent, consilierii locali caransebeşeni şi-au dat acordul pentru renunţarea la unul dintre cele două hangare din zona Aeroportului, pe care acest for le administrează din 2007. Avionul pe care Aeroclubul din municipiu l-a obţinut de la Ministerul Transporturilor pe când acesta era condus de Ludovic Orban are suficient spaţiu doar într-un singur hangar, astfel că s-a renunţat la cel de al doilea. Spaţiul în cauză poate fi folosit la un Master Plan pe care îl realizează Aeroportul Caransebeş. (C. Senco)

Consiliul Local şi Primăria Caransebeş şi-au dat acordul pentru renunţarea la unul dintre cele două hangare din zona Aeroportului din municipiu, pe care le administrează din 2007. Aeroclubul Caransebeş a obţinut un avion de la Ministerul Transporturilor, când la conducerea acestuia se afla Ludovic Orban. Avionul în cauză are suficient spaţiu într-un singur hangar, pentru garare, reparaţii şi întreţinere. „În acest context, am renunţat la cel de-al doilea hangar, care ar fi presupus costuri suplimentare de întreţinere. Spaţiul în cauză poate fi folosit într-un Master Plan pe care Aeroportul Caransebeş îl realizează şi care cuprinde şi hangarul, şi sediul Aeroclubului Caransebeş, Master Plan care poate constitui un pas înainte pentru ca Aeroportul să fie repus în funcţiune, fie administrat de actuala societate, fie în parteneriat cu alte companii aeronautice din ţară sau străinătate, sau în asocieri de capital cu investitori care pot susţine asemenea finanţări”, a precizat primarul Ion Marcel Vela, convins fiind că Aeroportul reprezintă o poartă deschisă a întregului Banat Montan, atât pentru zborurile comerciale, cât şi pentru cele utilitare.

Nu în ultimul rând, Aeroportul poate fi folosit şi pentru dezvoltarea zonei turisitice din Banatul Montan, precum şi pentru practicarea zborurilor de agrement. La ora actuală, unitatea este concesionată societăţii Aeroportul S.A., care administrează şi pista, căile de rulare şi zona de protecţie.

Carmen SENCO