Caransebeşul poate să îndrăznească mai mult


Recent, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, s-a întâlnit cu câţiva reprezentanţi ai firmei Telekom România, care i-au propus o serie de soluţii de smart city, iar luni, 27 august, s-au deplasat cu toţii la Timişoara, pentru a discuta cu consultantul proiectului care vizează iluminatul public posibilitatea includerii unei societăţi cum este Telekom în acest proiect, pentru reconfigurarea lui.

Există un proiect-pilot de acest gen în cartierul Pipirig, dar acolo este vorba de vechile becuri cu vapori de sodiu, or acesta presupune modificarea completă a corpurilor de iluminat şi soluţii inovative. Este vorba despre un proiect european, la care cofinanţarea Primăriei este de 2 la sută. Noi l-am configurat undeva la un milion de euro, dar ei ne propun o extindere la două milioane. Cum Reşiţa îl face la 5 milioane de euro, am putea să îndrăznim şi noi puţin mai mult, fiindcă la cota de două procente cheltuielile sunt suportabile”, a declarat primarul municipiului Caransebeş.30

Luni a avut loc o discuţie importantă la Timişoara, cu atât mai mult cu cât s-a prelungit termenul de depunere a proiectelor până în 18 octombrie, ceea ce creează o marjă de timp şi, în plus – a mai spus edilul –, sunt fonduri, respectiv 15 milioane de euro alocate pe Zona de Vest, iar până acum nu a fost depus decât un proiect, cel al Reşiţei.

Bogdan NAUM