Magica urcă pe loc de play-off!Magica Caransebeş – ACS 2017 Slatina-Timiş 2-0 (2-0)
Cu multă nerăbdare, dar şi cu emoţii pe măsură au aşteptat caransebeşenii meciul cu echipa din Slatina-Timiş, din etapa cu numărul 13 a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, disputat sâmbătă, 30 noiembrie, deoarece, în cazul unei victorii, şi-ar fi depăşit în clasament adversara, ocupând locul 3, poziţie care îi asigură prezenţa în play-off-ul competiţiei. Că a fost un meci important o dovedeşte şi faptul că întreaga brigadă de arbitri a fost din Timişoara, iar observatorii au fost doi binecunoscuţi oameni de fotbal din Caraş-Severin.
Echipa suporterilor din Balta Sărată a început mai bine, având prima ocazie în minutul 3, atunci când mingea a ajuns la Frenţ, aflat la marginea careului, şutul acestuia, plasat, întâlnind bara dreaptă a porţii apărate de Marian Belciu.
În minutul 6, acelaşi Frenţ a insistat la o minge pe partea dreaptă şi, după ce a recuperat-o, a centrat, Dovlete a făcut stop la 16 metri, a fentat din corp un adversar şi a şutat necruţător sub bară, deschizând scorul.
Oaspeţii au mai echilibrat jocul, iar în minutul 19 Mitru a centrat de pe aripa dreaptă, Linţu, aflat la colţul scurt, a pus latul la 3 metri, însă balonul s-a dus peste poarta lui Ruicu-Kozma. Băieţii antrenaţi de Adrian Neagu au mai irosit o ocazie de a egala în minutul 22, când Bunea, aflat la 10 metri, a trecut pe sub mingea centrată de pe partea stângă.
Băieţii lui Sorin Costachi şi-au mărit avantajul în minutul 31, după ce Oni a prelungit cu capul, până la Frenţ, balonul degajat de Ruicu-Kozma, atacantul caransebeşean a intrat în careu, l-a driblat pe Marian Belciu şi, de la 8 metri, a trimis cu latul în poarta goală.
A urmat apoi o serie de intervenţii ale lui Ruicu-Kozma, care pur şi simplu le-a refuzat oaspeţilor golul. Astfel, în minutul 34, Neagu a expediat un şut plasat de la 18 metri, în stânga portarului, însă goal-keeper-ul gazdelor a reuşit să prindă balonul. În minutul 40 Buzan a trimis o torpilă de la 25 de metri, la semiînălţime, însă Ruicu-Kozma a reuşit să respingă spectaculos în corner. Peste doar 4 minute, portarul gazdelor a reuşit să respingă în corner şutul bine plasat, expediat de Neagu din lovitură liberă de la 30 de metri.
Până la pauză, gazdele au mai avut o ocazie prin Oni, care a şutat înalt, înşelător, de pe partea dreaptă, la colţul lung, Marian Belciu reuşind să respingă cu dificultate în corner.
Muştruluiţi, probabil, zdravăn la vestiare de temperamentalul jucător-antrenor Adrian Neagu, oaspeţii au început în forţă partea a doua, având prima mare ocazie după doar 3 minute de la reluare, când Moise Belciu a trimis un şut foarte bun de la 16 metri, jos, lângă bara stângă, însă Ruicu-Kozma s-a întins şi a reuşit să respingă balonul.
În minutul 54, cei de la Slatina au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri executată de Mitru în careul caransebeşean, Neagu a oprit balonul şi, de la 12 metri, a şutat din întoarcere, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de poartă.
În minutul 63, Neagu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, obţinută tot de el, însă Ruicu-Kozma a avut un reflex de zile mari şi a respins balonul de sub transversală.
Ultima ocazie a oaspeţilor de a înscrie golul de onoare s-a consemnat în minutul 88, când acelaşi Neagu a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, însă Ruicu-Kozma a reuşit să respingă cu dificultate balonul.
Magica Caransebeş: I. Ruicu-Kozma, G. Simescu (min. 46, Al. Ristache), S. Badescu, C. Pârvu, A. Ivanici, C. Govoşdeanu, I. Urs (59, I. Marian), S. Oni (65, V. Ştefaroi), P. Godian, S. Dovlete, Al. Frenţ (79, I. Vartic); rezerve: Al. Gabriel, A. Bufanu, A. Sorea. Antrenor, Sorin Costachi.
ACS 2017 Slatina-Timiş: Marian Belciu, Gh. Carîmb, D. Buzan (46, A. Faur), I. Toboşeru, Moise Belciu, Al. Bunea (46, A. Oprea), N. Imbre, Gh. Linţu (66, E. Jurja), A. Neagu, P. Isac, Al. Mitru; rezervă, D. Paulescu. Antrenor, Adrian Neagu.
A arbitrat la centru Ionuţ Lefter, asistat la cele două linii de Alexandru Filip şi Horaţiu Lotrean, toţi trei din Timişoara.
Observatori: Iosif Kelemen (Caransebeş) şi Cornel Corocan (Reşiţa).
Sorin ROGOZ