Caransebeşul a câştigat în Cupă şi şi-a aflat adversarele din Liga a II-a


Pandurii II Târgu Jiu – FC Caransebeş 0-2 (0-1)

Miercuri, 13 august, s-a disputat faza a treia a Cupei României la fotbal, în cadrul căreia FC Caransebeş a întâlnit în deplasare pe Pandurii II Lignitul Târgu Jiu.

Încă din startul partidei, gugulanii s-au aşezat bine în teren şi, profitând de câteva greşeli comise de defensiva „pandurilor”, au reuşit să-şi creeze, numai în primele 30 de minute, trei bune ocazii de a deschide scorul. Gazdele au replicat prin Mărgărit, care a scăpat singur pe partea stângă, însă şutul său, din poziţie excelentă, a trecut departe de poarta apărată de Rusu.

Cel care a deschis scorul a fost nimeni altul decât Lupu, un „pandur” împrumutat la FC Caransebeş, care, în minutul 38, a prins un şut de la 25 de metri, cu care l-a învins pe fostul său coechipier Negrilă.

Gazdele au încercat să revină, dar lovitura liberă executată de I. Constantin, de la 28 de metri, a trecut puţin pe lângă ţintă, pentru ca, în minutul 44, şutul lui Stegaru, de la 22 de metri, să şteargă bara transversală, după ce mingea a fost atinsă şi de portarul Rusu. În faza imediat următoare, caransebeşenii puteau să înscrie din nou, însă Negoescu nu a putut să fructifice centrarea perfectă venită de la Săulescu.

Negoescu şi-a reparat greşeala în minutul 51, atunci când a reluat în plasă, din interiorul careului, dintre fundaşii gazdelor, în urma unei faze confuze.

„Pandurii” puteau şi ei să marcheze în două rânduri, în minutul 54, prin Oiţă – lovitură de cap din 8 metri, şi Al. Dan, în minutul 80, al cărui şut a trecut pe lângă poarta lui Rusu. Caransebeşenii şi-au trecut în cont ultima ocazie a partidei, în minutul 81, atunci când mingea trimisă de Buşu nu a prins cadrul porţii gorjene.

Pandurii II Tg. Jiu: Negrilă, Trocan, Oiţă, David, I. Constantin, Stegaru, Al. Dan, Şendroiu, Dănăricu, Cocină, Mărgărit; au mai jucat: Pîrcălabu, Scheib şi Dodoi. Antrenor: Adrian Bogoi.

FC Caransebeş: Rusu, Dicu, Goşa, Manea, Buşu, Precup, Săulescu, Negoescu, Artean, Lupu, Dârvaru; au mai jucat: Barbu, Poiană şi Centea. Antrenor: Sorin Bălu.

A arbitrat la centru Vlad Inoan, asistat la cele două linii de Radu Herţia şi Zoltan Torok.

Totodată, vă mai informăm că miercuri, 13 august, s-a întrunit Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, care a aprobat componenţa seriilor din Ligile a II-a şi a III-a.

Calendarul competiţional 2014-2015 se va stabili în data de 18 august, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”.

Conform celor hotărâte miercuri, Liga a II-ava fi formată din 23 de echipe, 12 în Seria I şi 11 în Seria a II-a.

Campionatul se va desfăşura în două faze. În prima, se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, pentru ca în cea de a doua fază să se aplice sistemul play-off (primele 6 echipe din clasament joacă între ele tur-retur, 10 meciuri) şi play-out (echipele clasate pe locurile 7 – 12 joacă între ele tur-retur, 10 meciuri). Echipele intră în play-off şi play-out cu toate punctele acumulate în faza I.

Vor promova în Liga I două echipe, respectiv cele clasate pe locurile 1 în play-off, din fiecare serie.

Retrogradează în Liga a III-a echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din Seria I, locul 11 din Seria a II-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manşă, pe teren neutru.

Seria a II-a, din care face parte şi echipa gugulană, va avea următoarea componenţă: ACS Poli Timişoara; CSM Râmnicu Vâlcea; CS Metalul Reşiţa; ACS FC Olt Slatina; CS FC Olimpia 2010 Satu Mare; CS Mioveni; CS FC Bihor Oradea; CS Unirea Târlungeni; CS FC Caransebeş; CS Şoimii Pâncota; AFC Fortuna Poiana Câmpina.

Sorin ROGOZ