Se prelungeşte suspansul în play-off


becicherec csb 5Mama Mia Becicherecu Mic – FC Caransebeş 1-1 (0-0)

Vineri, 23 mai, s-a disputat etapa a VII-a a play-off-ului Ligii a III-a, una pe care toată lumea o vedea hotărâtoare pentru stabilirea viitoarei formaţii care va promova în Liga a II-a. Într-un meci „care pe care”, având în vedere că diferenţa dintre cele două competitoare era de doar un punct în favoarea gazdelor, FC Caransebeş a întâlnit în deplasare pe Mama Mia Becicherecu Mic, echipă în faţa căreia pierduse în tur, pe stadionul din Teiuş, cu scorul de 1-3. Gugulanii au făcut deplasarea cu un lot din care lipseau Şandru şi Negoescu, care îşi ispăşeau ultima etapă de suspendare după cartonaşele roşii văzute în partida cu Hunedoara, şi cu „secundul” Sorin Gheju rămas la timona echipei după plecarea lui Iosif Rotariu de la club. De altfel, fostul internaţional s-a aflat în tribună, acolo unde au luat loc şi Dan Alexa, însoţit de Ioan Timofte.

Meciul a început într-o notă de echilibru, mingea rămânând mai mult între cele două careuri, jucătorii ambelor echipe acuzând temperatura ridicată, chiar dacă întâlnirea s-a disputat la orele serii. Prima fază de poartă a aparţinut oaspeţilor, Poiană executând primul corner al jocului, în minutul 16. După doar două minute, Miheţ, de la gazde a centrat de pe dreapta, însă mingea a căzut pe plasa porţii apărate de Haidău.

Următoarea fază importantă s-a consumat în minutul 32, când Hodiş a reluat cu capul centrarea lui Ştefanovici, însă balonul a căzut din nou pe plasa porţii caransebeşene. Acelaşi Ştefanovici l-a pus la grea încercare pe Haidău, cinci minute mai târziu, când a şutat puternic de la 17 metri, însă goal-keeper-ul gugulan a reuşit să respingă în corner. Tot Ştefanovici a fost la originea fazei petrecute în minutul 38, când a centrat în careul caransebeşean, lovitura de cap a lui Silaghi-Perju ricoşând din gazon şi trecând peste transversala porţii caransebeşene.

Scorul a fost deschis în minutul 50, după un corner executat de Poiană, balonul fiind trimis în poarta timişeană de Săulescu, care a reluat cu capul centrarea coechipierului său.

După primirea golului, gazdele au ieşit mai hotărâte la atac, însă dominarea lor teritorială nu a fost concretizată pe tabela de marcaj. Interimarul pe banca tehnică a gugulanilor, Sorin Gheju, a trebuit să facă o schimbare în minutul 65, când Goşa, după un contact cu un adversar, a părăsit terenul accidentat, fiind înlocuit cu Dubei. Tânărul gugulan, abia intrat în teren, a fost scos pe targă după o intervenţie dură a lui Telescu, însă a revenit imediat pe gazon.

Egalarea s-a produs în minutul 76, după un penalty obţinut de Radu, la un atac imprudent în careul gugulan al lui Ionescu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de căpitanul gazdelor, Telescu, care a tras la semiînălţime, în stânga lui Haidău. În continuare, tehnicianul gazdelor, Sorin Bălu, a făcut mai multe schimbări, în căutarea golului care să-i aducă trei puncte în cont, însă singura fază mai periculoasă reuşită de timişeni s-a înregistrat în primul minut de prelungire, când centrarea lui Miheţ a fost reluată razant cu bara de către Magdaş.

La ultima fază a meciului, cea din minutul 94, Haidău a privit în genunchi lovitura liberă de la 25 de metri executată de Artean, însă balonul a trecut peste transversala porţii apărate de Rusu, astfel că meciul s-a terminat cu o remiză care nu avantajează pe niciuna dintre echipe, dar, probabil, le-a mulţumit, în ultima instanţă, pe amândouă.

Nu învinovăţesc pe nimeni pentru acest rezultat, şi sper în continuare că vom promova. Până la final mai sunt trei meciuri, deci nouă puncte puse în joc, şi sunt sigur că adversarii noştri de azi, care vor avea două partide în deplasare şi una acasă, vor face un pas greşit. La 1-0, dacă eram mai concentraţi, am fi putut să câştigăm. Din păcate, ăsta este fotbalul, nu poţi să fii mereu învingător. Băieţii s-au dăruit, au dat dovadă de caracter, într-o perioadă grea pentru echipă… Nu ne-a fost uşor, mai ales că am întâlnit un adversar bun, şi îi felicit pe băieţi pentru rezultat. Îi asigurăm pe toţi suporterii noştri că, orice ar fi, vom lupta până la capăt”, ne-a declarat, după meci, „secundul” caransebeşean Sorin Gheju.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon, Goşa (Dubei), Petcu, Suru (Gheju), Poiană, Artean, Ionescu, Săulescu, Constantinescu, Vlăduţi (Roiu); rezerve: Laurenţiu, Steop.

Mama Mia Becicherecu Mic: Rusu, Miheţ, Hodiş (Magdaş), Telescu, Zurbagiu, Luţă, Silaghi-Perju (Mancaş), Hecsko, Ştefanovici, Negruţ, Toma; rezerve: Culda, Radu, Centea, Tăbăcaru, Schipor. Antrenor, Sorin Bălu.

În ultimele trei etape, caransebeşenii vor juca cu Millenium Giarmata (pe stadionul din Parcul Teiuş, marţi, 27 mai, de la ora 18), la Hunedoara şi din nou acasă, cu Pandurii II Târgu Jiu, iar Becicherecu Mic va întâlni Lugojul şi Giarmata în deplasare, pentru ca în ultima etapă să joace pe teren propriu cu FC Hunedoara.

Sorin ROGOZ