„La revedere, vă spunem la revedere!”


FC Caransebeş – FC Hunedoara 0-1 (0-1)

Dacă în primele două etape ale play-off-ului Ligii a III-a, disputate pe teren propriu, FC Caransebeş a înregistrat un egal cu Vulturii Lugoj şi o înfrângere cu Mama Mia Becicherecu Mic, principala contracandidată la promovarea în eşalonul superior, iar în penultima rundă, când au reuşit să câştige la Millenium Giarmata, păreau că şi-au revenit, iată că marţi, 6 mai, gugulanii au mai făcut un pas greşit pe teren propriu, pierzând, la limită, în faţa celor de la FC Hunedoara.

Etapa intermediară de la începutul acestei săptămâni a adus din nou un mare număr de iubitori ai fotbalului în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuş. Optimişti în privinţa rezultatului pe care aveau să-l obţină în faţa hunedorenilor, mai ales după acel 1-0 obţinut pe terenul formaţiei Millenium Giarmata, atât spectatorii, cât şi galeria şi-au susţinut favoriţii încă din primele minute. Şi, chiar dacă meciul a fost echilibrat la început, prima fază mai periculoasă şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 5, când, după un atac prelungit, hunedorenii au finalizat cu un şut al lui Pepenar, expediat de la marginea careului, balonul trecând la câţiva centimetri de poarta apărată de Haidău.

Gazdele au răspuns şase minute mai târziu, prin Artean, al cărui „trasor” de la 20 de metri a trecut puţin peste bara transversală a porţii hunedorene.

Meciul şi-a păstrat în continuare nota de echilibru, atât în privinţa posesiei, cât şi a numărului de ocazii. În minutul 21, Negoescu, aflat în interiorul careului, a întors la Poiană, al cărui şut bun de la 14 metri a fost scos din vinclu cu un reflex de excepţie de către portarul Raţ. Cornerul a fost executat de Suru, balonul a ajuns la Negoescu, care a tras puternic de la 10 metri, însă mingea a fost scoasă de pe linia porţii hunedorene de Vârtan. Patru minute mai târziu, Negoescu, aflat pe stânga, a pasat în centru, şutul extrem de puternic, de la 17 metri, expediat de Artean, trecând razant cu transversala porţii apărate de Raţ.

În replică, hunedorenii au avut o ocazie în minutul 31, când, după un fault al lui Artean la Pepenar, „centralul” Marius Omuţ a dictat lovitură liberă de la 18 metri, central, acelaşi Pepenar trimiţând balonul în bara din dreapta a porţii apărate de Haidău. Oaspeţii au continuat să se apere avansat, cu fundaşii la 25 de metri, atacurile lor, atunci când au recuperat baloane, fiind deosebit de tăioase. O astfel de fază s-a petrecut în minutul 38, când Dârvaru, aflat pe partea stângă, a centrat până la Pepenar, care, nemarcat, a trimis plasat, de la 18 metri, în dreapta lui Haidău, lângă bară, deschizând scorul.

Ultima ocazie a primei reprize le-a aparţinut gugulanilor, în minutul 44 Goşa pasându-i lui Artean, care de la 18 metri a trimis puternic la câţiva centimetri de bara din stânga a porţii apărate de Raţ.

Asaltul caransebeşean din primele minute ale părţii a doua nu a durat suficient încât gazdele să reuşească un gol care ar fi relansat partida. Mai mult, în minutul 56 tot hunedorenii au ratat ocazia de a-şi majora avantajul, atunci când Lintaru a pătruns foarte bine pe stânga, a driblat tot şi, din apropierea liniei de fund, a centrat paralel cu linia porţii, însă niciun coechipier nu a fost la finalizare. Peste 4 minute, hunedorenii au avut o nouă şansă de a înscrie, după o fază confuză petrecută la poarta lui Haidău, însă şutul plasat al lui Dârvaru s-a dus peste transversală. Pe contraatac, caransebeşenii puteau să egaleze un minut mai târziu, însă şutul puternic al lui Artean, de la 18 metri, a fost respins peste transversală de Raţ.

După ce că gugulanilor nu le-a reuşit mare lucru, în minutul 68 ei au rămas în 10 oameni, Şandru văzând direct cartonaşul roşu pentru o lovitură fără minge la Dârvaru. Cu toate acestea, gazdele s-au zbătut să egaleze, şi chiar puteau să o facă, în minutul 71, când Artean a furat o minge pe stânga, a centrat pe jos în gura porţii, însă Vlăduţi nu a reuşit să introducă mingea în plasă. Caransebeşenii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 77, atunci când Săulescu a făcut o fază bună pe dreapta, a centrat pe jos, la 8 metri, până la Negoescu, însă acesta a lovit greşit balonul, care s-a dus pe lângă poarta hunedoreană.

Oaspeţii au fost la un pas de a-şi mări avantajul în minutul 80, când Pepenar, aflat la 10 metri de poarta lui Haidău, a vrut să înscrie spectaculos, în vinclu, însă şutul său a trecut razant cu transversala porţii gugulane.

Şi dacă, aşa cum spuneam în primele rânduri, Magica Balta s-a comportat mai mult decât exemplar, cu 10 minute înainte de final membrii galeriei au început să scandeze „Ruşine să vă fie!”, „La revedere, vă spunem la revedere!” şi „Plecaţi acasă!”, în drum spre poarta stadionului strigând „Demisia!”. Exemplul lor a fost urmat de o mare parte dintre spectatori, care nu au mai aşteptat fluierul de final al lui Marius Omuţ.

Singurul eveniment notabil petrecut până la final a mai fost cartonaşul roşu văzut de Negoescu, după o ciocnire violentă cu portarul hunedorean Raţ.

Am pierdut pe nişte greşeli individuale, pe lipsă de concentrare… Nu pot să-mi explic… După un joc bun la Giarmata, a venit un joc slab acasă… Dar ăsta e fotbalul… Echipele sunt imprevizibile, oricare poate să câştige oriunde, toate sunt echilibrate valoric… Caransebeşul a avut pe vremuri echipă în Divizia A, iar acum nu reuşeşte să promoveze în Liga a II-a, şi sunt 30 de ani şi de când nu au mai jucat nici în Divizia B. Echipa a jucat slab azi, din toate punctele de vedere, şi tehnic şi tactic… Şanse de promovare? Nu ştiu dacă mai avem… Mai sunt meciuri, dar eu zic că şansele sunt minime, dar trebuie să se joace până la capăt… Cu mine, fără mine… Caransebeşul însă trebuie să joace fotbal!”, a declarat, la sfârşitul partidei, antrenorul formaţiei gugulane, Iosif Rotariu.

„Felicit echipa mea pentru determinarea pe care a arătat-o în joc şi cred că victoria de azi e meritată. Şi gazdele au jucat destul de bine, şi-au creat câteva situaţii de poartă, şi noi am mai fi putut să înscriem, dar victoria noastră nu poate fi pusă sub semnul îndoielii. Nu mă interesează locul în clasament, noi ne-am propus să câştigăm fiecare meci dacă putem şi, dacă vom ajunge să ne batem iarăşi la promovare, va fi bine”, a spus, după meci, tehnicianul hunedorean Romulus Gabor.

FC Caransebeş: Haidău, Artimon (min. 49, Săulescu), Goşa, Petcu, Roiu, Şandru, Suru (67, Constantinescu), Artean, Negoescu, Poiană, Steop (62, Vlăduţi); rezerve: Laurenţiu, Dubei, Ionescu, Gheju. Antrenor, Iosif Rotariu.

FC Hunedoara: Raţ, Petresc (73, Boldea), Homei, Găceanu, Vârtan, Pepenar (83, Nicula), Vajda, Lintaru (65, Muntean), Bratină, Şoit (85, Blaga), Dârvaru; rezerve: Dragotă, Dosan, Popa. Antrenori: Romulus Gabor, Dumitru Gălan.

A arbitrat la centru Marius Omuţ, asistat la cele două linii de Ovidiu Timar şi Rareş Lakatoş, toţi din Oradea.

Observatori: Ovidiu Bocai (Aiud) şi Victor Niculescu (Craiova).

Rezultatele complete ale etapei a IV-a, din 6 mai: FC Caransebeş – FC Hunedoara 0-1; Becicherecu Mic – Millenium Giarmata 4-0; Vulturii Lugoj – Pandurii II Tg. Jiu 1-1.

În acest moment, FC Caransebeş este pe locul II al clasamentului, cu 24 de puncte, după Mama Mia Becicherecu Mic – 28 de puncte, pe locul III situându-se FC Hunedoara, cu 19 puncte.

Etapa viitoare, a V-a, vineri, 9 mai, programează meciurile: Pandurii II Tg. Jiu – FC Caransebeş; Millenium Giarmata – Vulturii Lugoj; FC Hunedoara – Becicherecu Mic.

Sorin ROGOZ