Totul e bine când se termină cu bine…


FC Caransebeş – Unirea Valea lui Mihai 2-1 (1-0)

 Sâmbătă, 31 martie, stadionul din Balta Sărată a găzduit întâlnirea dintre FC Caransebeş şi Unirea Valea lui Mihai, contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii a III-a. Partida s-a terminat cu scorul de 2-1, pentru caransebeşeni înscriind Suru, din penalty, şi Staicu. Marţi, 3 aprilie, s-a disputat etapa a XIX-a, intermediară, în care FC Caransebeş a jucat în deplasare, la Flacăra Făget. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, pentru gugulani marcând Suru, în minutul 58, din lovitură de la 11 metri. (S. Rogoz)

În ciuda vremii capricioase, câteva sute de spectatori au umplut sâmbătă, 31 martie, tribunele stadionului din Balta Sărată, care a găzduit întâlnirea dintre formaţia locală, FC Caransebeş, şi Unirea Valea lui Mihai, care a contat pentru etapa a XVIII-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a. În plus, acesta a fost primul meci în care pe banca tehnică a gugulanilor a stat Romulus Ciobanu, cel care l-a înlocuit pe „principalul” Ion Ibric, care a demisionat săptămâna trecută.

După obişnuitele minute de tatonare, gazdele s-au instalat în jumătatea adversă de teren, expediind primul şut spre poarta lui Szasz în minutul 13, atunci când C. Bârsan a încercat o execuţie de fineţe, lobând balonul de la 18 m, însă a ratat, cu câţiva centimetri, ţinta. În minutul 20, Niţă l-a văzut bine pe acelaşi C. Bârsan, demarcat în careu, l-a angajat cu o pasă filtrantă, însă, de la doar 14 metri, atacantul caransebeşean a tras puternic peste poartă.

Scorul a fost deschis în minutul 24, din penalty, dictat de „centralul” Adrian Costreie după ce Cura l-a cosit în careu pe Staicu, fundaşul oaspeţilor văzând doar „galben”, în vreme ce atacantul caransebeşean a primit minute bune îngrijiri medicale. Lovitura de pedeapsă a fost executată spectaculos de Suru, în vinclul din stânga al porţii lui Szasz.

A urmat o perioadă în care jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, fără faze notabile de poartă. Ar fi de menţionat, în acest răstimp, vole-ul cu pământul, de la 20 de metri, expediat de Săraz, în minutul 28, însă goal-keeper-ul caransebeşean Viciu a prins cu siguranţă. În rest, chiar dacă „uniriştii” au ieşit mai curajos la joc, în căutarea egalării, au întâlnit un zid de netrecut format din fundaşii centrali Sangare Yacouba şi Timar, ambii foarte puternici şi exacţi în intervenţii.

În minutul 38, gugulanii au scăpat pe dreapta, prin C. Bârsan, însă centrarea pe jos a acestuia a fost respinsă în corner, în ultimul moment, de Ruszkai. În minutul 40, Niţă l-a lansat bine, pe stânga, pe Staicu, acesta a centrat în careu, C. Bârsan a căzut, însă a văzut „galben” pentru simulare. În finalul primei părţi, Bârsan l-a lansat în adâncime pe Staicu, însă şutul din alergare al acestuia a ratat doar cu câţiva centimetri ţinta.

După pauză, oaspeţii au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare, mutând jocul, minute bune, în jumătatea caransebeşeană de teren. În minutul 50, au trecut chiar pe lângă egalare, după centrarea de pe stânga a lui Iambor şi lovitura de cap a lui Săraz, care s-a dus puţin alături. După numai un minut, „uniriştii” au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, dictată după un fault asupra lui Ionescu, Iambor a executat bine, spre vinclu, însă Viciu a boxat în corner. Ultima fază a presingului exercitat de oaspeţi s-a consumat în minutul 60, când Cura a prins un şut năpraznic de la 35 de metri, la semiînălţime, însă Viciu a reuşit să respingă în corner, cu vârful degetelor, de lângă bară.

Odată cu trecerea timpului, şi presiunea „uniriştilor” s-a mai domolit, urmând un joc pe contre, spectaculos, care a animat tribunele. În minutul 67, mingea a ajuns în careul oaspeţilor, însă Poenaru, Staicu şi C. Bârsan nu s-au înţeles, la 10 metri, iar faza a fost rezolvată de apărătorii Unirii. În minutul următor, Staicu putea să mărească avantajul gazdelor, însă, după ce scăpat singur cu Szasz de la mijlocul terenului, a tras cu coada ochiului spre asistentul de pe partea lui, să vadă dacă nu e în ofsaid, suficient însă ca balonul să-i fie suflat de portarul oaspeţilor, ieşit în întâmpinare.

În continuare, gazdele au controlat mai bine jocul, iar în minutul 75, Niţă a scăpat singur spre poartă, însă a tras slab şi Szasz a prins fără probleme. Trei minute mai târziu, C. Bârsan a centrat de pe dreapta, iar Staicu, de la 4 metri, a reluat peste poartă, însă a reclamat că balonul a fost atins de un fundaş advers, dar „centralul” le-a dat mingea oaspeţilor.

În minutul 79, cei de la Unirea au avut o fază frumoasă, şutul bun, din careu, la colţul lung, al lui Crişan, ratând ţinta cu doar o palmă. Faza din minutul 78 s-a repetat în minutul 80, acelaşi Bârsan centrând de pe dreapta, pe jos, Staicu, aflat la 8 metri, a avut timp să-şi aşeze balonul şi să trimită cu latul, plasat, în plasa porţii lui Szasz. Oaspeţii nu s-au dat bătuţi nici la acest scor, astfel că, în minutul 85, angajat bine de Iambor, Buştea a şutat din marginea careului, la colţul lung, însă mingea a ocolit poarta lui Viciu.

Finalul meciului i-a găsit pe gugulani în atac, şutul bun, de la 18 metri, al lui Şandru fiind apărat de Szasz. Goal-keeper-ul oaspeţilor a gafat un minut mai târziu, la centrarea de pe dreapta a lui Firoiu, când mingea l-a sărit, dar Ionescu a rezolvat faza. Iar când toată lumea aştepta fluierul de final al lui Adrian Costreie, Morar a luat o fază pe cont propriu, a pătruns pe stânga, a centrat în careul caransebeşean, iar Ionescu a împins mingea în poartă, cu toată opoziţia lui Viciu.

Jucătorul meciului a fost declarat Staicu, cel care a scos lovitura de pedeapsă şi a înscris al doilea gol al caransebeşenilor.

„În primul rând, sunt bucuros că acest meci – primul, al meu, pe banca tehnică a gugulanilor – s-a încheiat cu victoria noastră, iar pentru asta trebuie să mulţumesc băieţilor şi tuturor celor care au pregătit până acum această echipă. Din punctul meu de vedere, nu vreau să supăr pe nimeni, dar mai sunt lucruri de pus la punct şi sper ca în următoarele etape să se poată vedea o siguranţă mai mare în tot ceea ce înseamnă jocul echipei”, ne-a declarat, după meci, antrenorul principal al gugulanilor, Romulus Ciobanu.

„În repriza a doua am echilibrat jocul şi puteam să profităm de situaţiile pe care ni le-am creat. Am mizat pe cartea contraatacului, ne-am lăsat descoperiţi în apărare şi adversarii ne-au surprins cu aceeaşi armă a contraatacului. Zic eu că a fost un meci echilibrat şi frumos. Din păcate, am avut doi jucători suspendaţi, doi care nu au venit din diverse motive, dar asta este… Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat!”, a spus, la sfârşitul partidei, şi Csuri Sandor, „principalul” Unirii.

FC Caransebeş: Viciu, Voicu (min. 86, Firoiu), Sangare Yacouba, Timar, Nemţescu, Suru, Poenaru (72, Văcărescu), Chirea (56, Feneş), Niţă (76, Şandru), C. Bârsan, Staicu; rezerve: Vulpescu, Ov. Bălan, Epure. Antrenori: Romulus Ciobanu, Liviu Achim.

Unirea Valea lui Mihai: Szasz, Săraz, Cura, Ruszkai, Morar, Iambor, Szalai (81, Pap), Fele (57, Buştea), Crişan, Ionescu, Al. Bârsan; rezervă: Armoş. Antrenor, Csuri Sandor.

A arbitrat la centru Adrian Costreie, asistat la cele două linii de Mihaela Popescu şi Larisa Săvulea, toţi trei din Târgu Jiu.

Observatori: Silviu Mocanu (Arad) şi Florin Bătrânu (Timişoara).

Rezultatele etapei a XIX-a, de marţi, 3 aprilie: Flacăra Făget – F.C. Caransebeş 1-1; Valea lui Mihai – C.S.M. Şcolar 0-1; Gloria Reşiţa – A.C.S. Recaş 0-1; Jiul Petroşani – Becicherecu Mic 1-0; Naţional Sebiş – Bihorul Beiuş 1-0; C.F.R. Simeria – F.C. Timişoara II 2-2; C.S. Vladimirescu – Gloria Arad 2-3; F.C. Hunedoara – Millenium Giarmata 3-0.

 

Clasament:

1. A.C.S. Recaş 19 12 4 3 31-11 40 (+13)

2. Hunedoara 19 11 4 4 24-11 37 (+11)

3. Bihorul Beiuş 19 10 4 5 30-22 34 (+7)

4. C.S.M. Şcolar 19 10 3 6 27-18 33 (+6)

5. Petroşani 19 9 6 4 21-13 33 (+6)

6. Simeria 19 9 5 5 27-19 32 (+5)

7. FC Caransebeş 19 9 5 5 25-20 32 (+2)

8. Giarmata 19 9 4 6 27-26 31 (+1)

9. Timişoara II 19 7 4 8 36-27 25 (-2)

10. V. lui Mihai 19 3 8 8 17-17 24 (-3)

11. Naţional Sebiş 19 6 5 8 17-17 23 (-7)

12. Vladimirescu 19 6 1 12 25-38 19 (-8)

13. Flacăra Făget 19 5 3 11 20-38 18 (-12)

14. Becicherecu M. 19 5 2 12 21-25 17 (-13)

15. Gloria Arad 19 4 4 11 15-30 16 (-10)

16. Gloria Reşiţa 19 2 5 12 8-39 11 (-19)

Etapa a XX-a, vineri, 6 aprilie, şi sâmbătă, 7 aprilie, ora 17: F.C. Caransebeş – Jiul Petroşani (sâmbătă); C.S.M. Şcolar Reşiţa – Flacăra Făget; F.C. Timişoara – Gloria Reşiţa; Millenium Giarmata – Becicherecu Mic; Bihorul Beiuş – Valea lui Mihai; A.C.S. Recaş – Naţional Sebiş; Gloria Arad – C.F.R. Simeria; F.C. Hunedoara – Vladimirescu.

 

Rezultatele etapei a XVIII-a, din 30 şi 31 martie: F.C. Caransebeş – Valea lui Mihai 2-1; C.S.M. Şcolar Reşiţa – Naţional Sebiş 2-0; Bihorul Beiuş – Gloria Reşiţa 9-0; Millenium Giarmata – Jiul Petroşani 3-1; Becicherecu Mic – Flacăra Făget 2-1; A.C.S. Recaş – C.F.R. Simeria 2-1; F.C. Timişoara II – Vladimirescu 2-3; Gloria Arad – F.C. Hunedoara 0-1.