Caransebeşeni, la Gyula


La invitaţia Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, condus de prof. univ. dr. Dumitru Jompan, a susţinut săptămâna trecută un concert de piese religioase şi patriotice pe scena Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din localitatea Gyula, Ungaria.La eveniment a participat şi P.S.S. Siluan, slujitori ai altarelor din Ungaria, precum şi elevi şi cadre didactice de la instituţia de învăţământ cu specific românesc din Gyula.

Concertul corului Episcopiei Caransebeşului a fost precedat de un mini-concert de piese religioase pascale, susţinut de elevii care formează Corul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, îndrumat de prof. Ovidiu Boar, din Arad.

,,Această manifestare misionară a Corului Episcopiei Caransebeşului se înscrie în programul cultural comun desfăşurat de cele două eparhii vecine şi surori. Nădăjduim că prin cântecul nostru aducem în sufletele tinerilor români din Ungaria câte ceva din bucuria şi deplinătatea credinţei strămoşeşti pe care o mărturisim în comun”, a declarat pr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului. (S. Berger)

.