200.000 de lei pentru Catedrala episcopală


În ultima şedinţă din cursul anului trecut, legislativul local a aprobat solicitarea Episcopului Caransebeşului, P.S.S. Lucian, de a spijini financiar terminarea lucrărilor interioare la Catedrala episcopală ,,Învierea Domnului”, cel mai important lăcaş de cult din judeţ. Consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 80.000 de lei pentru executarea mozaicurilor din interiorul Sfântului Altar şi 120.000 de lei pentru terminarea lucrărilor la iconostas. Catedrala va fi sfinţită în prima jumătate a acestui an, de un sobor de arhierei în frunte cu Prea Fericitul Patriarh Daniel. (C. Senco)

Consiliul Local al municipiului a aprobat solicitarea adresată de P.S.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, de a sprijini financiar definitivarea lucrărilor de amenajare interioară la Catedrala episcopală „Învierea Domnului”, lăcaş de cult care, prin statutul său canonic, este cea mai importantă biserică din întreg judeţul. „Menţionăm că la noua Catedrală episcopală sunt în curs de finalizare lucrările de tencuială interioară, lucrări susţinute de Episcopia noastră. Urmează montarea instalaţiei electrice, a instalaţiei termice şi decorarea spaţiului interior şi exterior, după tradiţia şi rânduiala Bisericii Ortodoxe”, precizează Episcopul Caransebeşului în Adresa transmisă legislativului local. În document se mai arată că lucrările trebuie terminate cât mai curând, pentru că, în prima jumătate a anului 2010, Catedrala va fi sfinţită de un sobor de arhierei în frunte cu Prea Fericitul Patriarh Daniel.

Sfinţirea noii Catedrale va avea loc într-un moment istoric deosebit: în data de 8 mai, se împlinesc 100 de ani de la instalarea Episcopului Miron Cristea, în Scaunul vlădicesc de la Caransebeş. Pentru finalizarea lucrărilor, consilierii au aprobat alocarea sumei de 80.000 de lei pentru executarea mozaicurilor din interiorul Sfântului Altar şi 120.000 de lei pentru terminarea lucrărilor la iconostas.

Carmen SENCO