„Vă rog să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și a persoanelor din jur!”Dragi prieteni,
Săptămâna aceasta am pierdut un prieten drag. Avea doar 57 de ani, fost subsecretar de stat, de profesie avocat, un om deosebit.
El a fost alături de mine și echipa de juriști din MAI în toată perioada grea și complicată de gestionare a Stării de Urgență, de la începutul acestei pandemii.
În 27 septembrie a fost ales consilier județean, dar și vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, și a plecat acasă. Era un om minunat, un patriot și un luptător.
Din păcate, acum o săptămână, am primit vestea năucitoare că virusul s-a răzbunat și l-a răpus. „Dan nu mai este printre noi”, a sunat ca un trăsnet printre toți colegii, prietenii și cunoscuții săi.
Din dragoste pentru viață și în memoria lui Dan Stan, vin cu sufletul deschis și cu o mare rugăminte, acum și aici:
Vă rog să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și a persoanelor din jur!
Am pierdut colegi din MAI, prieteni, unii și-au pierdut părinți, frați, bunici, oameni care au plecat și nu se mai întorc. Nu există cuvinte care să exprime suferința unei asemenea pierderi…
Războiul cu virusul încă nu s-a încheiat, de aceea, chiar dacă sărbătorile se apropie, NU trebuie să ne comportăm de parcă l-am câștigat.
Aglomerația din hipermarketuri, de pe străzi și de la munte arată că am obosit și ne este tot mai greu.
NU trebuie să ne lăsăm învăluiți de entuziasm, care, până nu demult, făcea parte din ceea ce înseamnă Sărbătorile de iarnă.
NU trebuie să lăsăm garda jos!
Acum NU este momentul să ne grăbim să ne eliberăm fețele de măștile de protecție, să ne strângem mâinile în semn de prietenie și să ne îmbrățișăm fără teama de a ne infecta, atunci când ne întâlnim cu oamenii dragi, pentru că mulți bolnavi sunt asimptomatici și nu știu că e posibil să aducă cu ei, pe lângă cadouri, și virusul ucigaș.
Așadar, este normal să ne bucurăm unii de alții, dar păstrând distanța, cât mai puțini, în spații aerisite și purtând corect masca de protecție!
Mesele îmbelșugate, ospitalitatea tradițională, chefurile cu rude și prieteni le putem avea și la anu’ și la mulți ani…
Doar viața este unică, dar prea scurtă, de aceea nu merită să riscăm să o pierdem din cauza unei clipe de neatenție.
Indiferent cât am regreta mai târziu acea clipă, timpul nu-l mai putem da înapoi și vom simți doar suferința, poate chiar moartea.
Totul depinde de noi și de alegerile pe care le facem.
Alături de dumneavoastră, noi NU renunțăm la lupta pentru a apăra sănătatea românilor, iar Ministerul Afacerilor Interne va fi mereu în alertă maximă pentru a vă proteja.
Cu sacrificii și jertfe, cu greutăți și supărări, iată că am rezistat împreună din februarie până acum.
Mai avem puțin și ne vom vaccina. Vom învinge acest virus agresiv, periculos și invizibil, care ne-a răpit mulți compatrioți.
Până atunci, însă, vă rog să fim la fel de responsabili și uniți!
Reușim, dar doar împreună!
Vă doresc multă, multă sănătate!
Marcel VELA, ministrul Afacerilor Interne