Serviciul Ambulanţă, între realizări şi proiecte


Serviciul Ambulanţă Caransebeş, ce funcţionează în curtea Spitalului Municipal de Urgenţă, într-o clădire separată, a fost puternic afectat în urma inundaţiilor din 2005. Ulterior, Primăria Caransebeş a intervenit şi a înlocuit acoperişul şi a zugrăvit şi tencuit pereţii. ,,În acest an, am constatat că Serviciul Ambulanţă se încălzeşte folosind energia electrică, neputându-se racorda la centrala termică a spitalului. De aceea, am decis să amenajăm acolo o instalaţie proprie, cu centrală independentă de spital, lucrare care s-a ridicat la 12.300 de lei, bani de la bugetul local, sumă în care a fost inclusă numai instalaţia, manopera fiind asigurată de angajaţii Primăriei, în regie proprie. Totodată, pentru a pregăti din punct de vedere termic clădirea, am înlocuit în luna decembrie geamurile şi uşile cu tâmplărie PVC şi geamuri termopan”, a precizat primarul Ion Marcel Vela.

De asemenea, a fost asfaltată aleea de acces la Serviciul Ambulanţă. ,,Am făcut intervenţii de urgenţă la infrastructura Serviciului, deoarece considerăm că salariaţii care-şi desfăşoară activitatea aici sunt oameni minunaţi, care intervin în cele mai dificile momente pentru a salva vieţi şi merită aprecierea noastră, a caransebeşenilor”, a mai precizat Vela. Imediat după revelion, după obţinerea tuturor avizelor de racord la instalaţia de gaz, va fi montată şi centrala termică, achiziţionată deja. În total, investiţia făcută în acest an se ridică la suma de 28.300 de lei.

În perspectivă, Vela speră să poată ajuta la înfiinţarea, la Caransebeş, a Unităţii speciale de aviaţie, care va avea şi un echipaj SMURD, iar după finalizarea Centurii de ocolire a municipiului, în 2012, pentru intervenţia operativă şi rapidă la accidente, să se găsească un nou sediu pentru Serviciul Ambulanţă, pentru a scurta timpul de intervenţie şi a creşte operativitatea în salvarea vieţilor omeneşti.

Carmen SENCO