Un Cămin ca o casă mare, la Sacu


Ziua de 1 Octombrie a fost marcată şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sacu, unde directorul instituţiei, Iosif Gherghinuţă, le-a pregătit celor 40 de bătrâni internaţi aici un program nu doar divers, ci şi foarte plăcut.

Astfel, la ora 12 s-a servit masa festivă, sfinţită de preotul paroh Mihai Rosoca, după care locuitorii aşezământului social au vizitat expoziţia cu obiecte realizate în cadrul atelierelor de lucru „Terapie ocupaţională”, care a cuprins macrameuri, ciorapi de lână croşetaţi şi picturi, toate realizate de femeile din instituţie, bărbaţii prezentându-se cu flori ornamentale în ghivece, cu produsele obţinute în grădina Căminului şi cu împletituri din răchită.

Programul cultural-artistic a fost asigurat de Ansamblul „Semenicul” din Reşiţa, care a venit la Sacu cu formaţia de dansuri şi cu îndrăgiţii Ramona şi Petrică Viţa, precum şi de Ansamblul „Iedera” din Oţelu Roşu, solişti Traian Barbu, Ramona Viţa şi Adela Jurchescu.

În încheierea zilei dedicate lor, bătrânii de la Căminul din Sacu s-au împărţit pe echipe şi au încins partide de şah şi de remi.

Bianca METEŞ