Tinereţe fără bătrâneţe, la Caransebeş


Peste 100 de persoane au ţinut să sărbătorească joi, 1 octombrie, la Cantina de Ajutor Social din Caransebeş, Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă. La petrecere – organizată de Primăria municipiului şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – au luat parte membrii acestei asociaţii, conduse de Paraschiva Radu, precum şi primarul Marcel Vela, city-managerul Nicolae Borcean, secretarul Primăriei, Ana Bratu, şi Diana Ţârdea, şefa de Cabinet a primarului.

Azi, de Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă, vrem să le arătăm acestora că şi în Caransebeş ştim să-i apreciem pe cei care au crescut copii, au crescut nepoţi, sunt oameni care au fost modele pentru generaţiile care vin, şi cred că e momentul şi locul să se distreze, să se simtă bine, să uite puţin de grijile de acasă, de necazurile vieţii, şi să socializeze, să consume produsele puse la dispoziţie de către gazde, să asculte o muzică bună şi să fie fericiţi”, a declarat primarul Marcel Vela.

Edilul le-a mai spus sărbătoriţilor că a fost cu adevărat impresionat de faptul că, surprinzător, aparatele de fitness din locul special amenajat şi dat recent în folosinţă în Parcul Teiuş sunt folosite cu precădere de persoanele în vârstă, ceea ce îl îndreptăţeşte să spună că la Caransebeş pensionarii sunt tineri şi sunt optimişti, iar administraţia locală intenţionează să deschidă un părculeţ similar în Ţiglărie, apoi, dacă se dovedeşte că şi acesta va avea succes, va construi câte unul în fiecare cartier al municipiului. După urarea „La mulţi ani, şi tinereţe fără bătrâneţe!” rostită de Marcel Vela, pensionarii au umplut ringul de dans, muzica fiind asigurată de Taraful „Olanii”.

Participanţilor la petrecere organizatorii le-au oferit supă, sarmale, friptură şi tort, precum şi ţuică, bere, sucuri, apă minerală şi cafea.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Caransebeş – ne-a informat Paraschiva Radu – are peste 2.900 de membri cotizanţi şi oferă împrumuturi cu dobânzi cuprinse între 5 şi 7 la sută, precum şi ajutoare în caz de deces. În cadrul Casei există un cabinet de masaj, precum şi un club unde persoanele vârstnice pot juca table, remi şi şah.

Mădălina DOMAN