Un amical… regal pentru Caransebeş


FC Caransebeş – Poli Timişoara 0-3 (0-1)

 În această perioadă, formaţia FC Caransebeş susţine o serie de meciuri de verificare, în vederea abordării returului Ligii a III-a, care va începe în 16 martie. Astfel, sâmbătă, 3 martie, gugulanii s-au deplasat la Lugoj, unde au jucat cu echipa-fanion a Banatului – Poli Timişoara. Întâlnirea, care a adus în tribune aproximativ 800 de spectatori, a fost câştigată de elevii lui Valentin Velcea, cu scorul de 3-0, însă caransebeşenii au dat o replică frumoasă, mai ales în repriza secundă. (S. Rogoz)

 

După ce, cu doar o zi înainte, remizase la Drobeta Turnu Severin, scor 1-1, cu formaţia locală, sâmbătă, 3 martie, echipa FC Caransebeş s-a deplasat la Lugoj, unde a întâlnit, într-un amical de lux, pe Poli Timişoara, ocupanta locului întâi al Seriei a II-a a Ligii a II-a, la egalitate de puncte cu Gloria Bistriţa, şi principala candidată la promovarea – şi revenirea – în primul eşalon valoric al ţării. Deşi vremea a fost frumoasă, vântul a bătut tare, pe toată durata meciului, însă acest lucru nu a fost un impediment pentru iubitorii fotbalului, în tribune luând loc aproximativ 800 de spectatori, mare parte dintre aceştia veniţi de la Timişoara.

Cu toate că partida a început cu o uşoară dominare şi un plus de posesie în dreptul lui Poli, prima fază perciuloasă la poarta lui Viciu s-a consemnat abia în minutul 14, când, în urma unui corner executat de pe stânga de Chiş, Goga a trimis un şut pe spate, de la 8 metri, portarul caransebeşean scoţând mingea de sub transversală. După numai 5 minute, Popovici a avut o incursiune rapidă pe partea dreaptă, Nemţescu l-a oprit neregulamentar, astfel că „centralul” Dorian Barzuca a sancţionat faultul petrecut la 18 metri. Lovitura liberă a fost executată de Chiş, până la Florin Sandu, care a tras puternic de la 14 metri, goal-keeper-ul caransebeşean Viciu scoţând din nou mingea de sub bară.

Maturitatea în joc a timişorenilor, dar şi tracul gugulanilor şi-au spus cuvântul, astfel că băieţii antrenaţi de Valentin Velcea şi Iosif Rotariu au pus stăpânire pe joc, însă caransebeşenii s-au apărat bine, Yacouba având câteva intervenţii eficiente la experimentaţii atacanţi adverşi, care au preferat mai mult partea stângă, unde au acţionat Florin Sandu, Poparadu şi Axente.

În minutul 24, Goga a ajuns în marginea careului gugulan, a încercat o execuţie pretenţioasă, însă mingea a poposit în braţele lui Viciu. Scorul a fost deschis în minutul 34, atunci când Axente a pătruns central şi, deşi talonat de un fundaş caransebeşean, a trimis puternic, sus, de la 14 metri, fără speranţe pentru Viciu, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă. Cea mai mare ratare a primei reprize poate fi trecută în dreptul lui Axente, care, în minutul 40, a trimis peste poartă, de la numai 6 metri, centrarea excelentă venită de la Goga. Prima parte a meciului s-a încheiat tot cu o ratare a timişorenilor, şutul de la 10 metri al lui Popovici, după o pătrundere frumoasă, trecând peste poarta apărată de Viciu.

Pentru fotbaliştii lui Poli, pauza a fost ceva mai scurtă, pentru că, preţ de câteva minute bune, unii dintre ei, dar în special Scutaru şi Goga, au avut o şedinţă foto cu fanii lugojeni, care s-au înghesuit să se pozeze cu aceştia la intrarea tunelului care ducea la vestiare. Şi, tot ca un fapt inedit, să mai spunem că gugulanii au abordat repriza secundă într-un echipament diferit de cel din prima parte, unul roşu, care, chiar dacă nu le-a purtat noroc în privinţa scorului, le-a adus în ceea ce priveşte jocul.

Astfel, sub privirile preşedintelui Gheorghe Chivorchian, de la Timişoara, şi ale lui Marcel Vela, primarul municipiului, care a luat loc în tribună alături de principalul finanţator al FC Caransebeş, Marian Copilu, şi de Gabriel Vlădulescu, din conducerea clubului, repriza a doua a început mult mai bine pentru gugulani, care s-au instalat din primele minute în jumătatea adversă de teren, asta şi pe fondul pasului înapoi făcut de timişoreni. Aşa se face că, în minutul 48, Adrian Voicu (venit de la FC Argeş) a executat bine o lovitură liberă de undeva de la 40 de metri, mingea a ajuns la colţul lung, lângă bară, acolo unde Ţimbota s-a luptat cu portarul Lepmets, acesta din urmă reuşind să trimită în corner.

Gugulanii au rămas şi în continuare sus, continuând să preseze, însă, în minutul 51, pe un contraatac rapid al timişorenilor, balonul a ajuns la Popovici, care a pătruns excelent pe stânga şi, ajuns la 14 metri, a tras puternic, la semiînălţime, mingea i-a dat palmele pe spate lui Viciu şi s-a scurs în plasă.

Chiar şi după o serie de schimbări operate de ambele părţi, caransebeşenii au avut o perioadă mai bună decât partenerii de întrecere, timp de aproape 20 de minute fiind în permanenţă peste ei, în căutarea măcar a unui gol, dar timişorenii s-au apărut exact şi sigur, experienţa dobândită în eşaloanele superioare fiind hotărâtoare. Şi, cumva împotriva cursului jocului, în minutul 79, ca urmare a loviturii libere dictate după un fault asupra lui Popa, la 20 de metri, lateral stânga, argentinianul Gorobsov a trimis înşelător în careu, Viciu a fost păcălit de atacanţii timişoreni, care au sărit fals, iar mingea a intrat în plasă la colţul lung, fără să fie atinsă de cineva.

Până la final, tot „gazdele” din judeţul Timiş au mai trecut pe lângă gol, în minutul 83, când Viciu a plonjat la picioarele lui Cristea şi a reţinut, şi în minutul 88, când lovitura liberă a lui Gorobsov a fost reluată din cădere, cu capul, dar a fost deviată în corner de fundaşii caransebeşeni.

În încheiere, să mai spunem că, la ieşirea de pe teren, jucătorii lui Poli au avut a doua sesiune de fotografii şi autografe cu fanii din Lugoj.

FC Caransebeş: Viciu, Voicu, Yacouba, Suru, Nemţescu, Feneş, Geacă, Timar, Ţimbota, Patrona, Şandru; au mai intrat pe parcursul meciului: Văcărescu, Epure, Poenaru, Joseph, Niţă, Chirea. Antrenori: Ion Ibric, Liviu Achim.

Poli Timişoara: Lepmets, Belu, Scutaru, Fl. Ilie, Sandu, Chiş, Zaluschi, Poparadu, Goga, Popovici, Axente; au mai ajucat: Mera, Pătraş, Fuchs, Gorobsov, Dobricean, Cristea, Popa. Antrenori: Valentin Velcea, Iosif Rotariu.

A arbitrat o brigadă din Lugoj, cu Dorian Barzuca la centru, asistat la cele două linii de Gabriel Goloşie şi Călin Cimponeriu.