Amical… inegal în Balta Sărată


FC Caransebeş – CSM Şcolar Reşiţa 1-2 (1-1)

 Fotbaliştii de la FC Caransebeş au disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, primul meci de verificare pe teren propriu, din acest an, în compania formaţiei CSM Şcolar Reşiţa. Partida s-a jucat pe un teren acoperit cu zăpadă îngheţată, care nu a dat posibilitatea sportivilor veniţi în probe să-şi arate valenţele tehnice, fiind însă util pentru pregătirea fizică. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 2-1 a oaspeţilor. (S. Rogoz)

La sfârşitul săptămânii trecute, fotbaliştii de la FC Caransebeş au disputat primul meci de pe teren propriu din acest an. În „amicalul” de sâmbătă, 18 februarie, ei au întâlnit pe stadionul din Balta Sărată pe colega de serie din Liga a III-a, CSM „Şcolar” Reşiţa, jocul fiind un test util, având în vedere că ambele formaţii au adus, în această pauză competiţională, mai mulţi jucători în probe. Şi, deşi terenul nu s-a prezentat în cele mai bune condiţii, fiind acoperit, chiar şi după ce s-a intervenit cu un excavator cu lamă, de un strat de zăpadă îngheţată, meciul trebuia, totuşi, jucat. Asta după ce, anul acesta, din cauza timpului nefavorabil, gugulanii nu au reuşit decât un „amical”, în cantonamentul de la Herculane, cu Minerul Mătăsari, încheiat cu scorul de 3-3, iar alte meciuri perfectate, cu Muncitorul Reşiţa, cu Lugojul şi cu CFR Simeria, nu s-a mai jucat, datorită aceloraşi condiţii meteo improprii.

Prin urmare, sâmbătă, în prezenţa câtorva zeci de spectatori care au înfruntat frigul, băieţii antrenaţi de Ion Ibric şi Liviu Achim au primit replica „rosso-nerilor” din Valea Domanului. Scorul a fost deschis repede, în minutul 5, în urma unei lovituri libere de la 35 de metri, Breşneni prinzând un şut bun, mingea muşcând „pământul”, adică zăpada, în faţa porţii caransebeşene, şi păcălindu-l pe goal-keeper-ul Viciu (venit de la Sportul Studenţesc).

A urmat o perioadă în care gazdele au mutat ostilităţile în jumătatea reşiţeană, în căutarea egalării, însă, deşi au combinat frumos şi au avut mai mult posesia, băieţii lui Ibric şi Achim nu au ajuns decât rareori în fază de finalizare. Terenul îngheţat a fost principalul obstacol care a stat în calea acestui obiectiv, jucătorii controlând cu mare greutate balonul şi făcând efortul serioase pentru a-şi păstra echilibrul, la fiecare intrare prin alunecare existând riscul unei accidentări grave.

Egalarea a venit în minutul 26, când Bârsan (FC Caracal) a tras din 10 metri, Staicu deviind mingea în plasă pe lângă portarul reşiţean Giurcanu. Până la pauză ar mai fi de notat şutul frumos al luzi Biţiş – un voleu de la 20 de metri –, respins în corner, de lângă bară, de goal-keeper-ul caransebeşean Viciu.

În repriza secundă, meciul a continuat pe aceleaşi coordonate – o luptă surdă la mijlocul terenului, cu un uşor avantaj parcă al oaspeţilor, care au ţinut jocul departe de poarta nou-intratului Haidău. Caransebeşenii au hărţuit apărarea reşiţeană mai cu seamă prin acţiunile lui Şandru (Corvinul), însă, aşa cum am mai spus, starea terenului nu le-a dat posibilitatea jucătorilor tehnici să-şi arate realele valenţe. Oaspeţii au înscris golul victoriei în minutul 72, şi tot în urma unie faze fixe, lovitura liberă executată de acelaşi Breşneni, de la 22 de metri, lângă bara din stânga lui Vulpescu, neputând fi scoasă de goal-keeper-ul gugulan.

O fază frumoasă s-a consemnat peste 10 minute, când Beloescu a pătruns pe partea dreaptă a apărării caransebeşene, a centrat pe jos, B. Văcărescu a pus latul la 10 metri, însă Vulpescu a reuşit să respingă. Gazdele au replicat în minutul 86, când Joseph a profitat de o nesincronizare a fundaşilor reşiţeni, i-a pasat pe stânga lui I. Văcărescu, însă şutul acestuia, de la 16 metri, a fost prins fără probleme de Haidău.

„A fost un meci de verificare util, în care am folosit şi o parte dintre jucătorii veniţi în probe, o întâlnire pe care nu ştiu dacă trebuia să o am. Spun asta datorită terenului, care a fost alunecos, jocul în ansamblul său desfăşurându-se în condiţii grele. Una peste alta, am văzut şi lucruri bune, dar am văzut şi rele, pentru că un jucător care se respectă trebuie să se adapteze la condiţiile pe care le oferă terenul… Iar ce am văzut azi îmi spune că mai avem mult de muncit şi, cel mai important, mi-aş dori ca returul să se amâne cu încă o săptămână, deci să nu mai înceapă în 9 martie, cum deja a fost anunţat oficial, şi chiar cu două săptămâni, fiindcă am avut jucători care au venit pe etape şi trebuie să pun la punct şi anumite lucruri care ţin de omogenitate, de tactică, aspecte la care nu am putut lucra şi datorită condiţiilor meteorologice, care au făcut terenurile impracticabile. În concluzie, spun că rezultatul de azi a fost unul nefavorabil, fiindcă, din punctul meu de vedere, în orice joc pe care îl abordăm trebuie să mergem la victorie”, ne-a declarat după meci antrenorul gugulanilor, Ion Ibric.

FC Caransebeş: Viciu, Firoiu, Patrona, Ov. Bălan, Iepure, Şandru, Suru, Feneş, Niţă, Bârsan, Staicu; au mai intrat pe parcursul meciului Vulpescu, Ţimbota, Muntean, Poenaru, Joseph, I. Văcărescu, N. Bona, Cândea, Frenţ. Antrenori: Ion Ibric, Liviu Achim.

CSM Şcolar Reşiţa: Giurcanu, C. Pop, Gurici, Pitaru, Beică, Costescu, C. Doană, Breşneni, R. Uţiu, Biţiş, Loba; au mai jucat Haidău, Mihăilă, Beloescu, B. Văcărescu, Lungu, Marcu, M. Pop. Antrenor, Leo Doană.

Miercuri, 22 februarie, gugulanii s-a deplasat la Motru, unde, pe terenul sintetic din complexul acestui club, au întâlnit pe Minerul Mătăsari.

Sorin ROGOZ