Angajarea trece prin formare


Proiectul „Traseul spre angajare trece prin formare” a ajuns la final, odată cu organizarea unei Burse a locurilor de muncă pentru municipiul Caransebeş. La eveniment au participat opt angajatori din zonă şi numeroase persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Pe lângă persoanele din grupul-ţintă al proiectului, s-au adăugat şi altele, din evidenţa Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă. Dintre angajatori au participat companii private, cum ar fi TMD Friction, Benning, AWS Sumitomo, dar şi companii de stat, cum ar fi Hidroelectrica, Caromet şi altele. Ei au prezentat o paletă destul de variată a locurilor de muncă, începând de la recepţioner, camerist, ajutor de bucătar, până la referent marketing, specialist IT sau director de producţie”, ne-a declarat Loredana Eichelmann, preşedinte al Organizaţiei pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare.

Încheierea proiectului a fost marcată printr-o sesiune de evaluare a activităţilor derulate. „Considerăm că proiectul a avut un impact major în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât prin cursurile de formare la care acestea au participat, cât şi prin Bursa locurilor de muncă. Sperăm ca şi pe viitor să organizăm astfel de activităţi, prin care să oferim suport persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi pentru a le facilita accesul pe piaţa muncii”, a mai adăugat Loredana Eichelmann.

Proiectul a fost derulat într-o perioadă de 15 luni, de municipalitatea din Caransebeş, în parteneriat cu administraţia locală din Teregova, în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.1 – „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Tiana MESNER