„Şoimii” le-au dat cinci goluri, dar le-au luat trei puncte gugulanilor


pancota caransebes
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş 5-1 (1-0)
Sâmbătă, 11 octombrie, în etapa a VII-a a Seriei a II-a a celui de al doilea eşalon fotbalistic al ţării, FC Caransebeş a jucat în deplasare la Pâncota, gugulanii având gânduri mari şi sperând să scoată în Ardeal cel puţin un egal, dacă nu să obţină toate cele trei puncte puse în joc. Lucrurile nu au stat deloc aşa, în chiar minutul 2 caransebeşenii primind prima lovitură, în urma unei faze fixe de lângă fanionul din colţul drept al terenului, executată de Cuedan, Alin Mihai a sărit la cap împreună cu portarul Coca, mingea i-a depăşit pe amândoi, iar Lengyel a reluat de la numai 2 metri, cu spatele la poartă, trimiţând balonul în plasă.
Peste doar 4 minute, acelaşi cuplu Cuedan – Lengyel a făcut o nouă fază periculoasă, lovitura de cap a celui din urmă, de la doar 6 metri, trecând peste poartă.
Caransebeşenii au avut prima şarjă ofensivă în minutul 10, şutul lui Făiniş, de la 23 de metri, trecând puţin pe lângă poarta apărată de Irimia. Rămânând în continuare sus, oaspeţii au presat, centrarea lui Ologu din minutul 16, din lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, fiind reţinută de goal-keeper-ul gazdelor. Gugulanii au pus serios în pericol poarta echipei ardelene în minutul 21, când Făiniş l-a angajat pe Ologu, acesta a pătruns în careu şi, de la 13 metri lateral-stânga, a şutat puternic, însă balonul a trecut peste transversală. În minutul 32, acelaşi Ologu a şutat de la 25 de metri, însă pe centrul porţii, iar Irimia a reţinut fără probleme. Elevii luii Sorin Bălu puteau egala în minutul 40, atunci când Artean a expediat un şut puternic de la 24 de metri, portarul Irimia a respins în lateral, mingea a ajuns la Făiniş, centrarea acestuia fiind reluată cu capul, peste poartă, de Gafiţa.
Nici n-a început bine repriza a doua, că oaspeţii au mai primit o lovitură: în minutul 48, pe un contraatac al gazdelor, purtat pe partea dreaptă, Huţanu a centrat la 6 metri, de unde Mitu a reluat în plasa porţii gugulane. Ca şi cum asta nu ar fi foar de ajuns, debutul perfect de repriză al ardelenilor s-a concretizat prin golul din minutul 50, când Pantea a centrat de pe dreapta, Alin Mihai înălţându-se la 10 metri şi reluând cu capul în plasa porţii apărate de Coca, portarul titular fiind schimbat de Sorin Bălu după numai două minute. Aici ar mai fi de spus că, la ieşirea de pe teren, Coca a avut un schimb de replici tensionate cu tehnicianul caransebeşean, spunându-i lui Sorin Bălu că el nu a avut nicio vină la cele două goluri primite în doar două minute.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 57, după un atac purtat în viteză pe partea dreaptă de Pantea, care a centrat la marginea careului de 16 metri, nou-intratul între buturile caransebeşene, Rusu, a ieşit în întâmpinarea lui Huţanu, dar acesta a fost mai rapid şi a înţepat balonul, trimiţându-l în plasă.
În căutarea golului de onoare, gugulanii au avut o acţiune periculoasă purtată prin Săulescu, care i-a trimis lui Goşa în careu, centrarea acestuia la linia de 6 metri fiind respinsă de fundaşul Lung. Peste doar 4 minute, oaspeţii au avut un corner, mingea trimisă spre buturile formaţiei-gazdă fiind scoasă de pe linia porţii de Lengyel.
Gugulanii au reuşit să înscrie golul de onoare în minutul 85, când Artean a executat pe jos o lovitură liberă de la 30 de metri, din poziţie centrală, reuşind să-l învingă pe Irimia.
După doar două minute, ardelenii şi-au mărit din nou ecartul la 4 goluri, în urma unei faze purtate pe partea dreaptă de Pantea, care a centrat la 12 metri, de unde Huţanu a reluat în plasa porţii caransebeşene. Putea fi 6-1 în minutul 90+2, în urma unei faze create de Alin Mihai şi Huţanu, portarul caransebeşean Rusu s-a opus în primă instanţă golului, balonul a ajuns la Huţanu, şutul acestuia fiind respins de pe linia porţii de Manea.
„Am luat gol repede, pe o greşeală de portar, dar am echilibrat repede jocul, apoi am dominat în prima repriză şi chiar am avut câteva ocazii de a înscrie. La pauză le-am şi spus băieţilor să fie mai concentraţi… Am intrat pe teren, în al treilea minut al reprizei a doua am luat al doilea gol, am căzut psihic… Dar asta e, mergem mai departe, în condiţiile actuale trebuie să batem neapărat Mioveniul (în meciul de miercuri, 15 octombrie, din etapa intermediară – n.r.). Din păcate, asta e… Am făcut nişte greşeli individuale care ne-au costat… Păcat… Numai că meciul cu Mioveni devine foarte important acum. Să dau vina pe băieţi… Aş putea, dar n-ar fi corect… Deşi, când greşim flagrant, aş putea s-o fac… Dar nu… Tot cu ei am câştigat, tot cu ei mergem mai departe şi sunt convins că batem Mioveniul. Nu vreau să arunc vina pe băieţi şi să mă ascund în spatele lor… Dar vor urma măsuri la echipă, vor fi schimbări şi în primul «unsprezece», pentru că se impune acest lucru”, ne-a declarat, după meci, antrenorul formaţiei caransebeşene, Sorin Bălu.
CS Caransebeş: Coca (min. 52, Rusu), Buşu, Barbu, Goşa, Manea, Ologu, Artean, Negoescu (64, Săulescu), Făiniş (54, Dârvaru), Gafiţa, Suru; rezerve: Muscă, Dicu, Poiană, Precup.
Şoimii Pâncota: Irimia, Maghici, Lung, Lengyel, Siminic (56, Viţu), Suciu, Cuedan (48, Pantea), Polgar, Huţanu, Mitu (70, Dubeştean), Mihai; rezerve: Paşcalău, Cruşoveanu, Sălăjan, Băd.
A arbitrat la centru Dumitrică Omar (Craiova), asistat la cele două linii de Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ) şi Adrian Vornicu (Botoşani).
Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare), Valer Vancea (Oradea).
Sursa şi foto: SPORT ARAD