Crăciunul, aşteptat cu braţele deschise la Caransebeş


Centrul Civic al Caraansebeşului este deosebit de animat în această perioadă, fiind luat cu asalt de mii de gugulani şi turişti veniţi să vadă Târgul de Crăciun de aici. În cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului, doritorii au ocazia să achiziţioneze cadouri pentru cei dragi dintr-o gamă diversificată de produse specifice Sărbătorilor de Iarnă. Primăria municipiului şi Serviciul Public „Piaţa Gugulanilor” au pus la dispoziţia micilor comercianţi şi producători din întreaga ţară 20 de căsuţe din lemn, acestea fiind situate pe strada Mitropolit Nicolae Corneanu. Aici se găsesc spre vânzare articole vestimentare şi de încălţăminte, bijuterii, jucării, obiecte de artizanat, ceramică pictată, sau produse alimentare ecologice, precum preparate tradiţionale din carne de porc, dulciuri, cozonaci, turtă dulce, ciocolată de casă şi porumb fiert. Mai mult, mirosul de mici la grătar şi de vin fiert cu mirodenii îmbie caransebeşenii să se oprească la o gustare. Preţul unui mic cu muştar şi pâine este de 3 lei, iar un pahar de vin fiert costă 5 lei.

Şi alţi comercianţi din cadrul târgului au, de asemenea, vânzări importante. Este vorba despre cele două căsuţe unde se prepară Kurtos Kalacs, cu zahăr caramelizat şi nucă, cocos sau scorţişoară. Preţul unui astfel de cozonac este de 5 sau 10 lei, în funcţie de gramaj.

Am venit cu produsele noastre culinare tradiţionale la Târgul de Crăciun de la Caransebeş tocmai de la Odorheiul Secuiesc. Vânzările ne mulţumesc, însă sperăm la şi mai bine. Le dorim poftă bună gugulanilor şi îi aşteptăm la căsuţa noastră!”,  a spus Maria, o mică comerciantă din judeţul Harghita.

Suntem prezenţi la târg la cea de-a treia ediţie, consecutive, cu articole vestimentare şi cu obiecte de ceramică autentice, la preţuri accesibile şi negociabile. Sper să aprecieze şi caransebeşenii produsele noastre”, a spus şi Daniela, comerciantă din judeţul Argeş.

Târgul de Crăciun este o manifestare tradiţională pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă în municipiul de pe Timiş şi Sebeş, şi se derulează până în data de 9 ianuarie 2017.

Vasi POPESCU