Ne uităm la Timiș ca la zgârie-nori…


Caraș-Severinul înregistrează în continuare cea mai slabă dinamică a pieţei muncii dintre cele patru județe ale Zonei de Vest.

Conform datelor statistice, la 1 august numărul cărășenilor angajați cu contracte de muncă era de 53.628 de persoane, cu aproape 1.000 mai multe față de ultima evaluare, din octombrie anul trecut, situându-se la aproximativ același nivel cu cel din octombrie 2013, când în județ erau înregistrați 53.921 de salariați.

Potrivit părerilor specialiștilor, ușoara creștere înregistrată în ultimele luni în județ  se datorează angajarilor din sectorul construcțiilor. Cifrele din Caraș-Severin reprezintă însă doar un sfert din numărul de angajați existenți în județul Timiș, unde lucrează peste 220.000 de persoane, aproape jumătate din cei 510.000 de angajați din Regiunea Vest.

Și celelalte două județe din această parte de țară sunt la mare distanță de Caraș-Severin, atât în Arad cât și în Hunedoara numărul angajaților cu acte-n regulă fiind mai mult decât dublu, respective de 124.943, și 112.131 de persoane.

Un alt indicator care spune multe este acela că, la nivel de regiune, cele mai numeroase locuri de muncă sunt în domeniul serviciilor – peste 265.000.

Sonia BERGER