Sfârşit de vară pe două roţi, la Caransebeş


Finalul verii 2017 a fost marcat și de bicicliștii caransebeșeni, care, duminică, 27 august, au ieşit la o „tură” off-road în splendidul peisaj din sud-vestul orașului. Pentru a treia oară în acest an şi ultima oară în această vară, peste 40 de pasionați ai sportului pe două roți au plecat pe traseul deja consacrat al evenimentului ciclist, din Centrul civic al municipiului, prin Balta Sărată, satul Prisian și peste podul de la Poiana Buchin, apoi au urcat un pinten de deal cu bicicletele „de coarne” până deasupra Mănăstirii Teiuș, urmând o coborâre spectaculoasă până la Crucea Albastră și întoarcerea cunoscută spre punctul de „hidratare”, la „Gugulanu”, pe lângă râul Timiș.
Timp de cinci ore s-a pedalat din greu, s-a admirat, în punctele de odihnă s-a socializat și s-au făcut poze, cu alte cuvinte a fost un prilej perfect de a simți adrenalină și sănătate curgând prin vene, alături de prieteni și iubitori ai naturii.
În această tură de aproximativ 23 de kilometri, au participat foarte mulți copii și adolescenți, alături de tinerii și adulții care spun prezent de fiecare dată când Hobby Bike Caransebeș lansează un apel de pedalare. Alături de caransebeșenii participanți la această ediție a evenimentului sportiv a fost prezent și primarul Felix Borcean, cunoscut printre concetățeni ca un iubitor al mersului pe bicicletă.
Chiar dacă vara, calendaristic, s-a terminat, prognoza pe septembrie arată excelent pentru astfel de manifestări sportive și așteptăm următoarea ieșire în convoi de biciclete…
Mihaela PRAL