,,Aripi” noi la Aeroclubul Caransebeş


Marinel Cheversan

Marinel Cheversan

Tinerii înscrişi la cursurile organizate de Aeroclubul din municipiu se pregătesc în această perioadă pentru orele de zbor, după ce, în prealabil, au fost finalizate cursurile teoretice de pregătire la sol, în vederea obţinerii licenţei de zbor pentru ramurile planorism, paraşutism şi aeronave uşoare. În aceste condiţii, cei 16 candidaţi vor susţine un examen în urma căruia vor primi dreptul să continue cu orele de pregătire practică. De anul trecut, Aeroclubul are în dotare un avion-şcoală ultramodern, de tip Ikarus C 42. (L. Dinu)

În această perioadă, la Aeroportul din municipiul Caransebeş, tinerii înscrişi la cursurile organizate de unitatea teritorială a Aeroclubului României se pregătesc pentru orele de zbor. De menţionat faptul că la filiala din urbea de pe Timiş şi Sebeş au fost finalizate recent cursurile teoretice de pregătire la sol, în vederea obţinerii licenţei de zbor pentru ramurile de planorism, paraşutism şi aeronave ultrauşoare. În aceste condiţii, cei 16 candidaţi vor susţine un examen în urma căruia vor primi dreptul să continue cu orele de pregătire practică. La final, după toate acestea, candidaţii la licenţa de pilot vor susţine testarea finală în faţa unei comisii din cadrul Aeroclubului din Bucureşti, care va analiza cu atenţie fiecare dosar de zbor.

Ca urmare a condiţiilor meteorologice extrem de favorabile zborului, din ultimele zile, comandantul Aeroclubului Caransebeş, Marinel Chevereşan, a organizat la Aeroport o sesiune de instruire teoretică la capitolul navigaţie, precum şi o serie de tururi de pistă de aclimatizare, atât pentru cursanţii boboci, cât şi pentru cei din promoţiile anterioare.

De menţionat faptul că filiala teritorială a Aeroclubului României din urbea de pe Timiş şi Sebeş deţine de anul trecut un avion-şcoală ultramodern. Aparatul, care este utilizat în momentul de faţă de cursanţii de aici, este tipul Ikarus C 42, de producţie germană, şi a costat peste 160.000 de euro.

Tinerii care au ales să participe la astfel de activităţi se pot bucura pe viitor de diverse avantaje, precum continuitate în ceea ce priveşte cariera de aviator sau prezenţa la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale.

Primăria municipiului Caransebeş şi Aeroclubul României intenţionează să organizeze, la finele cursurilor de zbor, o demonstraţie aviatică la care îşi va da concursul noua promoţie de piloţi de planoare licenţiaţi din urbe.

Liviu DINU