Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în Caraş-Severin” are website


În cadrul proiectului POS Mediu „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, a fost creat website-ul special dedicat acestui amplu demers: www.004mediu.cjcs.ro – parte a campaniei de comunicare ce va fi derulată sub numele „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”.

Website-ul oferă detalii legate de proiect, prezentarea la zi a activităţilor derulate şi noile reguli de gestionare a deşeurilor, adică modul în care fiecare locuitor al judeţului poate participa la misiunea comună 004 MEDIU de a proteja mediul şi calitatea vieţii. Aici vor putea fi vizualizate materiale de informare, precum şi spoturile TV şi galeria foto ale activităţilor ce urmează să se desfăşoare.

În plus, pentru a veni în sprijinul tuturor locuitorilor judeţului, pe site-ul www.004mediu.cjcs.ro este funcţional şi un help-desk, prin care oricine poate adresa întrebări foarte simplu, completând formularul din secţiunea special dedicată şi va primi un răspuns la obiect în cel mai scurt timp posibil, în domenii legate de separarea deşeurilor recilabile, probleme întâmpinate la depunerea selectivă, sugestii, propuneri sau reclamaţii legate de proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”.

Informaţii la zi despre acţiunile campaniei vor fi postate şi pe pagina de Facebook a proiectului – Misiunea „004 Mediu”, comunitatea celor ce au o atitudine verde, orientată spre viitor, spaţiul de întâlnire al celor care, prin acţiunile lor zilnice şi printr-o mentalitate sănătoasă, protejează mediul înconjurător.

Proiectul, derulat pe o perioadă de 44 de luni, până în data de 31 octombrie 2015, prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor, care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă, la Lupac. Alte trei staţii de transfer vor fi constuite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. De asemenea, sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer, precum şi achiziţionarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Implementat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

Mădălina DOMAN