Gugulanii, regii şahului


Sâmbătă, 26 august, în sala de şah din incinta Sălii Polivalente din Reşiţa s-au desfăşurat în paralel două concursuri de şah, pentru seniori şi pentru juniori, la start aliniindu-se un număr total de 37 de jucători, grupaţi în nouă echipe de seniori şi cinci de juniori. La competiţie au participat şahişti din Reşiţa, Caransebeş, Timişoara, Dudeştii Noi şi Şag, din judeţul Timiş.

Favorita, conform Coeficienţilor valorici ELO, a fost echipa Gugulanii Caransebeş, cu Maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu, candidatul de maestru Alexandru Tunaru şi jucătorul de categoria I Horia Ion Irimia, aceştia nedând nicio şansă celorlalte echipe şi demonstrând că în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului se joacă un şah de înaltă calitate. Pe locul II s-a clasat echipa CSS1 Timişoara, iar pe poziţia a III-a echipa Old Boys Reşiţa.
În data de 17 septembrie, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş se va desfăşura ediţia a III-a a Cupei de Vest, concurs pe echipe, organizat cu sprjinul Primăriei municipiului Caransebeş, ne-a informat Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin. (S. Rogoz)