Din vară, Dan Alexa ar putea ajuta Caransebeşul


Aflat la Caransebeş într-o scurtă vacanţă de Paşte, antrenorul Dunării Călăraşi, Dan Alexa, a avansat ideea că, din vară, e posibil să se implice în destinele fotbalului din municipiu.

„Am aflat cu părere de rău rezultatul meciului cu Oraviţa, şi asta mă face să cred că pentru Caransebeş este prea puţin să aibă o echipă în Liga a IV-a şi care să nici nu promoveze. Voi avea o discuţie cu Felix (Borcean – n.a.), care este unul dintre prietenii mei foarte buni şi pe care îl apreciez mult. Mă gândesc să ajut oraşul, aici am început fotbalul, la Caransebeş sunt acasă, mă leagă foarte multe de acest loc, şi nu-mi place mediocritatea în care se află fotbalul de aici. Probabil că în vară am să vin câteva zile acasă şi atunci voi vorbi cu el. Vreau să văd care e situaţia, ce se doreşte, fiindcă acum, din câte am înţeles, Caransebeşul a ieşit din obiectivul promovării, beneficiind totuşi de condiţii mult mai bune decât au fost anul trecut. Aş dori să mă implic şi financiar, dar şi logistic”.

Dan Alexa a exclus din start preluarea echipei ca antrenor, deoarece, în momentul de faţă, se bate cu Dunărea Călăraşi pentru promovarea în Liga I.

După cum se ştie, Alexa a mai ajutat fotbalul caransebeşean atunci când, în 2014, echipa a promovat în Liga a II-a, după 30 de ani. „Atunci am colaborat foarte bine cu primarul de la vremea aceea, Marcel Vela. Acum, aşa cum am mai spus, e mediocritate… Am înţeles că anul trecut Dan Doran a fost blamat, dar să nu uităm că, sub conducerea lui, echipa a jucat, totuşi, un baraj. Sunt multe lucruri pe care le-am auzit şi care nu-mi plac. O să vorbesc cu Felix şi, în funcţie de situaţie, o să văd ce pot face pentru fotbalul din Caransebeş, fiindcă oraşul merită cel puţin o echipă de Liga a III-a. Mi se pare absurd să promoveze Lupacul, care este o comună, şi Caransebeşul să fie la şapte puncte în spate, fără nicio şansă de promovare”, a mai spus Dan Alexa.

Sorin ROGOZ