Sfântul Vasile cel Mare şi-a deschis creşă la Caransebeş


Ca urmare a parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Episcopia Caransebeşului, vineri, 26 mai, a avut loc inaugurarea etajului doi al Centrului de Educaţie şi Îngrijire din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş. Acesta, la fel ca şi Centrul de Igienă pentru Mamă şi Copil, din cadrul aceluiaşi Complex, este singurul de acest tip din judeţ şi oferă sprijin şi ajutor unui număr de 25 de copii. La eveniment au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, vicepreşedintele Ionuţ Popovici, Elena Amzoi, director în cadrul aceleiaşi instituţii, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, city-managerul Andrei Ungur, reprezentanţi ai clerului, în frunte cu P.S. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, conducători ai unor instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, consilieri judeţeni şi angajaţi ai Complexului pentru Servicii Sociale Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş.

După vizitarea Centrului, P.S. Lucian Mic, împreună cu un sobor de proţi, a oficiat slujba de sfinţire, moment urmat de acordarea Diplomei de Excelenţă Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” unor participanţi la manifestare, printre aceştia numărându-se Silviu Hurduzeu, Ionuţ Popovici, Elena Amzoi şi administratorii firmei care a executat lucrările.

Este o investiţie al cărei iniţiator este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, având ca partener Episcopia Caransebeşului. Prin el a fost înfiinţată o creşă destinată copiilor cu vârsta de până la 3 ani, dar caracterul social al acestei creşe este dat de faptul că adresabilitatea este către copii care provin din familii monoparentale sau copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Proiectul a fost demarat cu mai mulţi în urmă, lucrările la etajul doi au început acum o lună, în 27 aprilie, iată, deci, că într-o lună s-a şi reuşit finalizarea acestei investiţii, lucru pentru care constructorul merită felicitat, cu atât mai mult cu cât aici a fost vorba despre lucrări în plus faţă de proiectul iniţial. Mă bucur că am reuşit să închegăm această clădire, care are la parter un after-school, la etajul întâi este Centrul de Igienă «Mama şi Copilul», unde sunt femei singure cu copii, şi, unde, iată, acum, la etajul doi, care a fost renovat, s-a făcut această creşă. Astăzi această clădire este complet funcţională, ea integrându-se într-un Complex unde mai există Centrul pentru persoane Vârstnice şi Centrul pentru Persoane fără Adăpost, toate, împreună, reuşind să asigure asistenţă socială pe toate nivelurile. Sunt convins că cel puţin cinci ani, cât trebuie să susţinem acest proiect, el va funcţiona, dar sunt sigur că şi după aceea aici va funcţiona această creşă”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, i-a felicitat atât pe reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi pe cei ai Episcopiei şi ai constructorului, pentru realizarea acestui Centru, asigurându-i, în acelaşi timp, de toată deschiderea administraţiei locale, în vederea implementării unor viitoare proiecte.

Sonia BERGER