Seară de rugăciune şi binecuvântare la Maciova


Sâmbătă, 18 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a poposit în mijlocul credincioşilor din Parohia Maciova, Protopopiatul Caransebeş. Preasfințitul Părinte a fost întâmpinat la sosire de Prea Onoratul Părinte Florin Ilie Ciucur, Protopopul Caransebeșului, de credincioşii îmbrăcaţi în frumoase costume populare, de primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş, precum și de membrii Consiliului Local, toţi fiind cuprinşi de emoţia şi bucuria prilejuită de vizita Ierarhului locului.

Cu acest prilej, Ierarhul a sfinţit troița amplasată în fața bisericii, după care, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Slujba Vecerniei. Răspunsul la strană a fost dat de Grupul ,,Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

La finalul slujbei a fost adresat un cuvânt de mulţumire de Părintele paroh Ionel Remus Negru, în care s-au prezentat lucrările de înfrumusețare efectuate la biserică şi la casa parohială, de la ultima vizită și până în prezent. Toate aceste realizări au fost posibile datorită unei bune colaborări dintre preot, consilieri, credincioşi şi autorităţile locale.

Parohia Maciova are 67 de familii, cu 200 de credincioşi. Biserica din Maciova, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost ridicată în anul 1837, în stil baroc, şi a fost târnosită în anul 1958, de către ÎPS Vasile Lăzărescu, Mitropolitul Banatului, și resfinţită în anul 2013 de către PS Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului.

Pr. Romulus FRÎNCU

Foto: Episcopia Caransebeşului