Taximetrie cu cazier judiciar, la Caransebeş


Pentru a se evita incidentele neplăcute şi ca măsură de siguranţă, administraţia locală a municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului a hotărât în ultima şedinţă de Consiliu local ca taximetriştii să aibă cazier judiciar.

Astfel, cei aproximativ 200 de şoferi care practică taximetria, precum şi cei care vor deveni taximetrişti vor trebui să deţină documentele care să ateste că nu au fost sau nu sunt certaţi cu legea, vizate fiind infracţiunile cu violenţă împotriva persoanei.

Dorim să evităm situaţiile care s-au întâlnit în alte oraşe, atunci când taximetrişti certaţi cu legea, care aveau cazier pentru violenţe împotriva persoanei, au recidivat, producând neplăceri pasagerilor şi cetăţenilor din comunitatea respectivă. Nu cred că e normal ca un astfel de taximetrist să ducă, spre exemplu, copii la şcoală. Este o condiţie normală şi firească, pe care o întâlnim în toată lumea civilizată, şi astfel Caransebeşul, prin schimbarea regulamentului, s-a adaptat la condiţii normale şi fireşti de taximetrie, a declarat primarul Marcel Vela. (S. Berger)