Orgolii + nervi = un meci nebun la Caransebeş!


Viitorul Caransebeş – Rapid Buchin 3-2 (1-2)

În etapa cu numărul 18 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat sâmbătă, 8 aprilie, pe stadionul din Parcul Teiuş, cu eterna sa rivală, Rapid Buchin, o echipă care, de fiecare dată când a evoluat în faţa formaţiei din municipiu, s-a mobilizat, ceea ce a făcut ca orice meci dintre cele două să fie un adevărat derby al orgoliilor. Nici partida de sâmbătă nu a făcut excepţie de la regulă, Rapidul dovedindu-se, şi de această dată, o nucă extrem de tare pentru elevii lui Dan Doran, cu atât mai mult cu cât în lotul oaspeţilor au venit şi trei timişoreni.

După cum a început partida, se părea că gazdele nu vor avea o misiune foarte grea în intenţia lor de a lua toate cele trei puncte, prima fază periculoasă – o bară transversală, în minutul 7, din şutul lui Şandru, de la 25 de metri – anunţând intenţiile ofensive ale băieţilor lui Doran. Impresia aceasta a fost întărită două minute mai târziu, când Suru, angajat bine în adâncime, a şutat puternic de la 10 metri, însă Rusneac a reuşit să respingă în corner. Lovitura de colţ a ajuns la Bona, care a centrat înşelător de pe partea dreaptă, însă nimeni nu a intervenit, iar mingea s-a scurs prin faţa porţii, ieşind în aut.

În replică, în minutul 22, la un henţ comis de Ov. Bălan la 22 de metri, Roberto Svatsinka a dictat lovitură liberă, însă şutul lui Cărăuşu s-a dus peste poartă. După cinci minute, acelaşi Cărăuşu a scăpat spre poarta caransebeşeană, însă Vătafu l-a incomodat atât cât trebuia, iar portarul Birăescu a avut timp să iasă şi să blocheze mingea.

Şandru putea deschide scorul în minutul 29, atunci când, aflat pe partea stângă, în poziţie bună, a şutat de la doar 4 metri la colţul scurt, însă Rusneac a reuşit să pareze, acordând corner.

Şi cum ocaziile se răzbună, peste doar două minute, I. Drăgoi a trimis o centrare perfectă de pe dreapta, până la Vilcinschi, care, de la 14 metri, a şutat necruţător, deschizând scorul.

Caransebeşenii au reuşit egalarea în minutul 39, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, dictată după un fault la M. Dragomir, şutul lui Suru, plasat, pe lângă zid, prinzându-l pe picior greşit pe Rusneac.

Doar două minute s-au bucurat gazdele, pentru că Buchinul a trecut în avantaj… rapid, după o fază în care D. Frenţ a centrat de pe dreapta, în faţa porţii, iar I. Drăgoi a şutat puternic, pe jos, lângă bară, în stânga lui Birăescu, ducându-i pe oaspeţi în avantaj şi stabilind scorul pauzei.

Că în vestiarul gazdelor s-a întâmplat ceva la pauză o dovedeşte faptul că, în chiar minutul 46, la primul atac, băieţii lui Dan Doran au şi reuşit să egaleze, în urma unui corner de pe dreapta, la care Şandru a trimis scurt până la Dumitru, centrarea acestuia fiind reluată cu capul în poartă, de la 10 metri, de Vătafu. Acelaşi Vătafu putea să mai înscrie încă o dată în minutul 58, dintr-o altă centrare a lui Dumitru, însă lovitura sa de cap a trecut la doar câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii lui Rusneac.

A urmat o lungă perioadă în care ostilităţile s-au desfăşurat la mijlocul terenului, meciul fiind extrem de fragmentat, ca urmare a faulturilor comise de jucătorii ambelor tabere. Mulţi nervi, multe vorbe urâte şi intrări sancţionate cu cartonaşe galbene – toate acestea au culminat cu golul victoriei gazdelor, din minutul 79, atunci când Şandru l-a angajat perfect în adâncime pe Văcărescu, acesta a pătruns în careu, l-a driblat pe stânga pe Rusneac şi, din unghi, a trimis în plasă. Oaspeţii au reclamat ofsaid la pătrunderea atacantului caransebeşean, însă Roberto Svatsinka a rămas de neclintit în decizia sa.

De menţionat că, cu doar un minut înainte de gol, oaspeţii puteau să-şi majoreze ei avantajul, însă şutul lui Frenţ, din marginea careului, a lovit violent transversala şi a căzut în faţa liniei porţii.

„A fost un meci viu disputat, o victorie muncită, se vede însă că n-am jucat în etapa premergătoare acestui meci. Felicit toate echipele participante la acest campionat al judeţului Caraş-Severin, şi în mod special formaţia Rapid Buchin, care acum două etape a pierdut cu un scor astronomic (10-0, n.r.) la contracandidata noastră, Voinţa Lupac, şi care a venit azi mobilizată şi dornică de a produce surpriza la Caransebeş. Pentru mine, singurii învingători sunt jucătorii mei, care, deşi au fost conduşi de două ori, 0-1 şi 1-2 la pauză, au reuşit să demonstreze că suntem un grup, o echipă, o familie care a ieşit învingătoare. Pauza a fost un sfetnic bun, am reuşit să înscriem repede, chiar în minutul 46, ceea ce ne-a făcut să nu ne precipităm, să construim cu calm şi, în cele din urmă, să obţinem toate cele trei puncte. Indiferent de ziua în care se va desfăşura meciul din etapa viitoare, cu Voinţa Lupac, în deplasare, adică vineri sau sâmbătă, aşteptăm încrezători partida şi sperăm să avem o evoluţie cât mai bună şi să obţinem un rezultat care să ne avantajeze”, a declarat după meci antrenorul gazdelor, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, L. Vătafu, D. Bona, Cr. Suru, I. Văcărescu (min. 90+2, P. Birăescu), Al. Dumitru, N. Imbre (46, C. Arnăut), M. Dragomir, Ov. Bălan, Gh. Văluşescu (78, Fl. Dovlete), D. Şandru; rezerve: D. Socaci, M. Gheorghescu, B. Gulea, I. Toboşeru. Antrenor, Dan Doran.

Rapid Buchin: Gh. Rusneac, P. Turnea, N. Ştefănuţ (70, I. Goje), M. Mariţescu, M. Stepanescu, D. Frenţ (82, N. Ploscariu), R. Cărăuşu, I. Dragomir (59, A. Cădariu), I. Drăgoi, A. Vilcinschi, B. Drăgoi; rezerve: C. Băluţă, I. Pinti. Antrenor, Dragu Ghena.

A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Voina (Reşiţa) şi Dragoş Timofticiuc (Moldova Nouă).

Observator: Marin Vărzan (Oţelu Roşu).

Sorin ROGOZ