Zăvoiul aşteaptă aprobare pentru două proiecte importante


Primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, a depus recent la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentaţiile pentru implementarea a două proiecte importante pentru localitatea de pe Valea Bistrei. Cum, la Poiana Mărului, drumurile sunt doar pietruite, primul are în vedere dezvoltarea turismului în această zonă, unde se doreşte modernizarea infrastructurii rutiere. Dacă proiectul, în valoare de 6 milioane de lei, va fi aprobat, se vor asfalta 6 kilometri de străzi. Celălalt proiect, în sumă de 6,6 milioane de lei, vizează introducerea reţelei de canalizare în localităţile Zăvoi, Valea Bistrei şi 23 August. „În prima fază ni s-au aprobat proiectele, aşa că aşteptăm să fim chemaţi pentru eventuale clarificări şi pentru semnarea contractelor de finanţare“, ne-a informat Doru Cîrdei.

În prezent, se execută lucrări de reabilitare şi modernizare a Căminului cultural din localitatea Valea Bistrei, imobilul având nevoie de reparaţii serioase. „Recent, am terminat cu turnatul centurilor, s-au ridicat şi stâlpii de rezistenţă, s-a demolat şi acoperişul, care era putred deja. Ne-am apucat de montarea noului acoperiş, iar până de sărbători vom încheia toate lucrările de exterior, rămânându-ne pentru anul viitor interioarele. Costul lucrării se ridică la 233.354 de lei, pe care o suportăm din bugetul propriu. La fel se întâmplă şi în cazul lucrărilor de reabilitare a Staţiei de alimentare cu apă a comunei, pe care am găsit-o în paragină şi care se află pe râul Bolvaşniţa, în satul Măru. Nu mai sunt multe de făcut, şi cred că aici terminăm în curând. Am alocat, din bugetul propriu, 358.161 de lei pentru aceasta“, a mai spus primarul comunei Zăvoi.

În următoarea perioadă, mai spune edilul, va avea loc şi recepţia de primire a lucrării derulate de Compania Naţională de Investiţii, al cărei beneficiar este Primăria Zăvoi. Este vorba despre Căminul cultural din Voislova, unde s-au făcut reparaţii şi modernizări.

Bianca METEŞ