Volei Club Banatul, din nou în Divizia A


volei 3La sfârşitul săptămânii trecute, Sala Polivalentă din cartierul caransebeşean Pipirig a găzduit, timp de trei zile, Turneul de calificare în Divizia A1 la volei masculin. La competiţie au participat echipele Steaua Bucureşti, Tricolorul Ploieşti, Universitatea Timişoara şi Volei Club Banatul, din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

În prima zi, vineri, 9 mai, în meciul-vedetă s-au întâlnit formaţiile Volei Club Banatul şi Steaua, principala contracandidată a gugulanilor la promovarea în eşalonul superior. Băieţii antrenaţi de Pavel Craia au reuşit să-i învingă pe bucureşteni cu scorul de 3-1, cedându-le acestora setul al doilea. În celălalt meci al zilei, bănăţenii de la Universitatea Timişoara au pierdut întâlnirea cu Tricolorul Ploieşti, cu scorul de 2-3.

Din păcate pentru gugulani, în ziua următoare, sâmbătă, ei au fost învinşi cu 3-1 de Tricolorul Ploieşti, într-o partidă în care au plecat favoriţi cerţi. În plus, în acest meci, Cătălin Lelea a suferit o fractură deschisă, medicii văzându-se nevoiţi să-i pună piciorul în ghips. În primul meci al zilei, Steaua s-a impus cu un categoric 3-0 în faţa timişorenilor de la Universitatea, scoţându-i, astfel, din cărţile promovării în prima ligă a voleiului românesc.volei 8

Duminică a fost ziua decisivă. Într-o sală plină, Steaua Bucureşti a trecut în primul meci de Tricolorul Ploieşti cu scorul de 3-0. Indiferent însă de rezultat, pentru a-şi asigura, din campionatul viitor, prezenţa în Divizia A1, caransebeşenii aveau nevoie de o victorie cu 3-0 sau cu 3-1 în faţa voleibaliştilor de la Timişoara, în condiţiile în care Cătălin Lelea – cel căruia municipalitatea i-a prelungit contractul cu încă trei ani – a privit meciul de pe margine, dintr-un cărucior pe roţi.

Gugulanii au câştigat primul set cu 25-19, însă l-au controlat încă de la început, mult mai multe emoţii având în runda a doua, în care, deşi au învins cu 25-17, adversarii le-au pus cu adevărat probleme. Revenirea timişorenilor, anunţată parcă de jocul din setul anterior, s-a produs în runda a treia, pe care şi-au adjudecat-o cu 25-20. În setul al patrulea, unul pe care l-au dominat clar de la un cap la altul, caransebeşenii s-au impus cu 25-14, asigurându-şi, astfel, după 30 de ani, participarea în Divizia A1.

Iată lotul care a contribuit la această performanţă: Raul Oprişor, Liviu Murgoi, Arin Ciucă, Andrei Achimescu, Sebastian Silaghi, Eduard Niţă, Alex Trica, Florin Balica, Sergio Diaconescu, Ştefan Someşan, Emil Lung şi Cătălin Lelea, antrenaţi de prof. Pavel Craia.

Sorin ROGOZ

Mai multe amănunte despre acest turneu puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, de joi, 15 mai.