Sanitarii caransebeșeni, în grevă generală!


greva-spital-1

Aproximativ 40 de membri ai Sindicatului „Sanitas” au intrat luni, 31 octombrie, în grevă generală, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, protestul având loc la nivel naţional, ca urmare a neluării niciunei măsuri după protestul de două ore declanșat în data de 19 octombrie.

„Avem două mari revendicări. Prima se referă la sporurile acordate personalului medico-sanitar, sporuri care dorim să se calculeze la salariul de bază actual, la nivelul existent după majorarea rezultată din aplicarea Ordonanţei 20/2016, şi nu la nivelul salariilor din anul 2008, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă. A doua solicitare este legată de includerea personalului TESA în prevederile Ordonanţei 20, de care vorbeam, prin respectivul act normativ fiind mărite doar salariile medicilor, asistentelor şi infirmierelor, aparatul administrativ şi auxiliar fiind omis”, a spus Andrei Seracin, preşedintele Sindicatului „Sanitas” Caransebeş şi vicepreşedinte la nivel judeţean al acestei structuri.

Conform acestuia, se pare că vineri au avut loc discuții între reprezentanții Federației și cei ai Ministerului Sănătății, însă, concret, nu s-a hotărât nimic. De asemenea, din câte a fost informat, astăzi discuțiile continuă, iar marți, 1 noiembrie, propunerile Federației ar putea ajunge să fie discutate în plenul Camerei Deputaților, după ce ele au primit aprobarea Comisiei de sănătate a acestei structuri.

Liderul de sindicat a mai precizat că, pentru a nu afecta calitatea actului medical din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, sunt asigurate o treime din servicii, plus urgențele.

Sonia BERGER

greva-spital-2