Secţia Pediatrie creşte mare 1


Proiectul prin care Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş urmează să fie reabilitată se derulează conform graficului. Primăria municipiului, împreună cu mai multe organizaţii neguvernamentale, cărora li s-a alăturat, de curând, şi societatea TMD Friction, pun mână de la mână pentru realizarea acestui important obiectiv. Primarul Ion Marcel Vela consideră că acesta poate fi un început de drum care să deschidă posibilitatea reabilitării şi a altor secţii, cum ar fi cea de Interne. (C. Senco)

 Proiectul „Pentru un zămbet de copil”, ce prevede reabilitarea Secţiei Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, se derulează conform graficului. Asociaţia Nevo Parudimos, Primăria Caransebeş, Compania Rompetrol, Organizaţia pentru Strategii, Programe şi Dezvoltare, Spitalul – ca persoană juridică, alte persoane fizice şi juridice din oraş, contribuie la reabilitarea secţiei. De curând, acestora li s-a alăturat şi societatea TMD Friction, care asigură manopera cu şase angajaţi ce-şi desfăşoară aici activitatea alături de cei ai Primăriei şi de voluntarii din Caransebeş şi Reşiţa.

Este un proiect benefic, un act de solidaritate în vremuri de criză, pentru sănătate, pentru viitorul sănătos al copiilor, un început de drum şi pentru alte proiecte asemănătoare. În această idee, sperăm să iniţiem un proiect asemănător şi pentru alte secţii ale Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, ca de exemplu, Secţia Interne, care nu se află la un nivel tehnic calitativ satisfăcător pentru pacienţi”, a precizat primarul Ion Marcel Vela, care consideră că, în cazul în care sunt puse cap la cap interesele cadrelor medicale, ale bolnavilor şi, poate, ale altor administraţii locale ai căror cetăţeni beneficiază de serviciile unităţii medicale, orice alte proiecte ar putea fi aplicate. „Ştiu că, la Caransebeş, solidaritatea dintre oameni, indiferent de situaţia lor financiară, de etnie, religie, conduce la realizarea unor lucruri minunate”, a mai precizat primarul. (C. Senco)