Mănăstirea Poiana Mărului şi-a sărbătorit hramul


La sfârşitul săptămânii trecute, sute de pelerini au participat la slujbele prilejuite de hramul Mănăstirii Poiana Mărului. Atât în ziua prăznuirii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cât și în ajunul hramului, pentru obștea mănăstirii a fost o adevărată sărbătoare.

Manifestările au debutat sâmbătă, cu procesiunea din Parohia Măru până la așezământul monahal, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care datează din anul 1520 și se păstrează în biserica din această parohie. La finalul procesiunii, Icoana a fost așezată în biserica mănăstirii, după care au fost oficiate Slujba Vecerniei cu Litie, Utrenia, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și rugăciunile de dezlegare. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Duminică, Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, în altarul de vară special amenajat, la care au participat credincioși din Eparhia Banatului Montan, dar și din Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și din Episcopia Severinului și Strehaiei. În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Lucian l-a hirotesit iconom-stravrofor pe părintele pensionar Pavel Negrei. (Ş. Isac)